Microsoft: Κλείνει το Mixer και στρέφεται στο Facebook Gaming

Ο ανταγωνισμός στης gameplay session streaming είναι μεγάλος, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι κυριαρχούν τα Twitch (ανήκει στην Amazon) και το YouTube Gaming, ενώ η Facebook επενδύει πολλά στη δική της πλατφόρμα Facebook Gaming. Η Microsoft επιχείρησε να διεισδύσει και σε αυτήν την αγορά με το Mixer, υπογράφωντας μάλιστα αποκλειστικά συμβόλαια με κορυφαίους gamers όπως ο Ninja, παρόλα αυτά, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει την υπηρεσία της στις 22 Ιουλίου 2020.

Η εταιρεία αποφάσισε να συνεργαστεί με το Facebook Gaming σε πρώτη φάση για να καλύψει τις ανάγκες των gamers του Xbox Series X και της υπηρεσίας Project xCloud, ωστόσο, άφησε ανοιχτό το παράθυρο για επιλογές σε περισσότερες πλατφόρμες gameplay session streaming στο μέλλον.

Είναι γεγονός ότι το Facebook Gaming έχει μια τεράστια δυναμική λόγω του κοινωνικού δικτύου και δεν είναι καθόλου παράξενο το γεγονός ότι χρησιμοποιείται ήδη από 700+ εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Αντιλαμβάνεστε ότι τα μόλις 10 εκατομμύρια χρηστών του Mixer ωχριούν μπροστά σε αυτά τα νούμερα και μάλλον δύσκολα θα κατάφερνε να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα βασισμένη στη δική της υπηρεσία.

Τέλος, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι θα εκμεταλλευτεί πολλές από τις τεχνολογίες του Mixer σε άλλες υπηρεσίες της, όπως για παράδειγμα την πολύ αξιόλογη λειτουργία video streaming χωρίς καθυστερήσεις και την σε πραγματικό χρόνο διαδραστικότητα για το Microsoft Teams.

[Microsoft]

Loading