Η Microsoft εξαγόρασε τη Movial για την υποστήριξη του Surface Duo [Update]

Update: Η Microsoft τοποθετήθηκε επί του θέματος ξεκαθαρίζοντας ότι δεν εξαγόρασε τελικά τη Movial, αλλά προσέλαβε σημαντικά στελέχη της για να ενισχύσει τις προσπάθειες που πραγματοποιεί στην ανάπτυξη των Windows OS και Android OS.

Από τον περασμένο Οκτώβριο “διψάμε” για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με το Surface Duo, το dual-screen smartphone της Microsoft, αλλά σε όλους αυτούς τους μήνες που πέρασαν δεν είδαμε κάτι χειροπιαστό πέραν κάποιον σκόρπιων teasers του Panos Panay.

Ο λόγος που επανερχόμαστε στο Surface Duo δεν είναι κάποια συγκλονιστική αποκάλυψη που να αφορά τη συσκευή, αλλά μια κίνηση της Microsoft που πιθανότατα φανερώνει πολλά για τις διαθέσεις της. Η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά της Movial, η οποία έχει αναλάβει την ανάπτυξη της custom Android ROM ειδικά για τις δύο οθόνες του Surface Duo.

Οι πληροφορίες λένε πως η Movial έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη του λογισμικού και η Microsoft προχωρά στην εξαγορά της έτσι ώστε να συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη μετά την κυκλοφορία του Surface Duo. Μάλιστα, η ομάδα της Movial θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ανεξάρτητα στα γραφεία που διατηρεί στη Φινλανδία, ενώ το γραφείο της Ρουμανίας θα μετατραπεί στο τέταρτο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Microsoft στη χώρα.

Ωραία όλα αυτά, αλλά σιγά σιγά να δούμε και τη συσκευή…

[via]

Loading