Microsoft Ocean Plastic Mouse: Το νέο «πράσινο» ποντίκι της εταιρείας

H Microsoft είχε υποσχεθεί από τον Αύγουστο του 2020 ότι θα επιδιώξει μηδενικό αριθμό αποβλήτων έως το 2030 και ότι θα θέσει ένα τέλος στη χρήση πλαστικών μίας χρήσης στις συσκευασίες της έως το 2025.

Η υπόσχεση της εταιρείας φαίνεται να πραγματοποιείται, καθώς εφηύρε το καινοτόμο Ocean Plastic Mouse, όπου το επάνω μέρος που καλύπτει την εξωτερική του επιφάνεια προέρχεται από 20% ανακυκλωμένο πλαστικό του ωκεανού και η συσκευασία του είναι 100% ανακυκλώσιμη.

Microsoft Ocean Plastic Mouse

Το επάνω μέρος του Ocean Plastic Mouse περιέχει ρητίνη με ανακυκλωμένο υλικό «φτιαγμένο από πλαστικά απόβλητα που ανακτώνται από ωκεανούς». Τα πλαστικά απόβλητα μετατρέπονται σε σφαιρίδια τα οποία αναμειγνύονται με τα υπόλοιπα υλικά που αποτελούν το επάνω μέρος αυτού του eco-friendly ποντικιού.

Η Microsoft σε συνεργασία με την Saudi Basic Industries Corporation (SABIC) παρέχει την επιλογή ενός φιλικού προς το περιβάλλον προϊόντος. Το Ocean Plastic Mouse θα είναι διαθέσιμο από τις 5 Οκτωβρίου και η τιμή του ανέρχεται στα $24.99. Διαθέτει ασύρματη σύνδεση Bluetooth Low Energy και Swift Pair και υπόσχεται έως και 12 μήνες διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading