Μείωση του δωρεάν αποθηκευτικού χώρου από 15GB στα 5GB για την υπηρεσία Microsoft OneDrive

onedrive_hero

Καλό το τζάμπα cloud, αλλά η κατάχρηση ορισμένων χρηστών οδήγησε τη Microsoft σε αποφάσεις που ζημιώνουν όλη την κοινότητα. Η εταιρεία προσέφερε δωρεάν απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο στην υπηρεσία OneDrive για τους συνδρομητές της σουίτας Office 365 και 15GB προς όλους τους χρήστες, ωστόσο, ανακάλυψε πως μερικοί χρήστες είχαν φτάσει να δεσμεύουν μέχρι και 75TB στην cloud υπηρεσία για την αποθήκευση των δεδομένων τους από έναν λογαριασμό.

“Από τότε που προσφέραμε απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο για τους συνδρομητές του Office 365, μερικοί χρήστες έκαναν backup διάφορους υπολογιστές και αποθήκευσαν ολόκληρες συλλογές ταινιών, ξεπερνώντας τα 75TB ανά χρήστη”

Γι’ αυτό η Microsoft προχωρά στις παρακάτω “διορθώσεις”:

  • Κατάργηση του απεριόριστου αποθηκευτικού χώρου για τους συνδρομητές Office 365 Home, Personal ή University. Οι συνδρομητές θα έχουν στη διάθεση τους μέχρι 1TB στο OneDrive.
  • Καταργούνται τα συνδρομητικά προγράμματα 100GB και 200GB για τους νέους χρήστες και αντικαθιστώνται από το πρόγραμμα 50GB με κόστος $1.99/μήνα.
  • Μείωση του δωρεάν αποθηκευτικού χώρου για όλους τους χρήστες από 15GB στα 5GB στην υπηρεσία OneDrive, μέτρο που δυστυχώς περιλαμβάνει και τους τωρινούς χρήστες. Επίσης, καταργείται το bonus των 15GB για αποθήκευση φωτογραφιών.

[Microsoft]

 

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Microsoft, Software and tagged , . Bookmark the permalink.