Σύντομα ίσως χρησιμοποιείς το Android smartphone ως webcam για το PC

Πίσω στο 2018, η Microsoft είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά την εφαρμογή Your Phone για υπολογιστές Windows, η οποία έδωσε στους κατόχους συσκευών Android την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στις φωτογραφίες και τα μηνύματα του smartphone τους απευθείας από τον υπολογιστή τους. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η εταιρεία προχώρησε στην ενσωμάτωση πολλών ακόμη λειτουργιών, ενώ πέρυσι έγινε η μετονομασία της εφαρμογής σε Phone Link και φέτος άνοιξε η υποστήριξη και για τα iPhone.

Τώρα, έρχεται στη δημοσιότητα μια ενδιαφέρουσα είδηση από την ιστοσελίδα Android Authority, η οποία εντόπισε στον κώδικα της εφαρμογής ενδείξεις για μια νέα λειτουργία που θα μπορεί να δούμε στο κοντινό μέλλον. Αυτή δεν είναι άλλη από τη δυνατότητα χρήσης της κάμερας του Android smartphone ως webcam για τον υπολογιστή.

Πιο αναλυτικά, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι μόλις ενεργοποιηθεί η εφαρμογή Phone Link τόσο στον υπολογιστή, όσο και στο smartphone, ο χρήστης θα έχει διαθέσιμη την κάμερα του τελευταίου στον υπολογιστή του. Αν και δεν αναγράφεται στον κώδικα η λέξη «webcam», η αξιοποίηση της κάμερας του smartphone για τηλεδιασκέψεις είναι ο πιο προφανής λόγος ύπαρξης αυτής της λειτουργίας.

Οι ενδείξεις στον κώδικα δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα προχωρήσει η ενσωμάτωση μιας λειτουργίας στην τελική έκδοση της εφαρμογής, αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει συνήθως και φωτιά. Κανείς δεν διαφωνεί, λογικά, ότι θα ήταν αρκετά βολικό να χρησιμοποιείς την κάμερα του smartphone για webcam.

[via]

Loading