Phone Link for iOS: Διαθέσιμο για όλους τους χρήστες Windows 11 PCs

Από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου η Microsoft είχε δώσει στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Windows Insiders τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Phone Link για άμεση επικοινωνία μεταξύ του υπολογιστή και του iPhone, φέρνοντας έτσι για πρώτη φορά το iMessage στα Windows PCs.

Η νέα ανακοίνωση της εταιρείας αφορά την επέκταση της λειτουργίας σε όλους τους χρήστες υπολογιστών Windows 11 σε 85 χώρες, μια διαδικασία που γίνεται σταδιακά και ενδεχομένως θα χρειαστεί να περάσουν μερικές εβδομάδες μέχρι να εμφανιστεί η δυνατότητα σε ορισμένους χρήστες.

Στην ανακοίνωση της, η Microsoft αναφέρει πως μέσω της εφαρμογής Phone Link θα μπορείς να διαχειρίζεσαι κλήσεις, μηνύματα και να έχεις πρόσβαση στις επαφές της συσκευής iOS από το Windows 11 PC σου, καθώς και να βλέπεις τις φωτογραφίες του iCloud στην εφαρμογή Photos του υπολογιστή.

Στην παρούσα φάση, το Phone Link υποστηρίζει μόνο iPhone με λειτουργικό σύστημα iOS 14 ή μεταγενέστερη έκδοση και απαιτείται σύνδεση μέσω Bluetooth. Αφήνουμε στην άκρη, λοιπόν, τα iPad και τα Mac. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τα μηνύματα δεν υποστηρίζεται ο διαμοιρασμός εικόνων και videos, ούτε οι ομαδικές συνομιλίες, ενώ όλα τα μηνύματα θα εμφανίζονται στον υπολογιστή μόνο όταν είναι συνδεδεμένο το iPhone με την εφαρμογή Phone Link.

Είναι ένα πρώτο βήμα και περιμένουμε μέσα στους επόμενους μήνες να ενισχυθεί και να εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο αυτή η επικοινωνία των δύο κόσμων.

[Microsoft]

Loading