H Microsoft σχεδιάζει τον ανταγωνιστή του Project Glass για live events

Τον ανταγωνιστή του Project Glass σχεδιάζει αυτή τη στιγμή η Microsoft με τη μορφή Augmented Reality γυαλιών που όμως δε θα προορίζονται για καθημερινή χρήση αλλά για live events όπως αθλητικούς αγώνες, συναυλίες κ.ο.κ.

Σύμφωνα με πατέντα που κατοχύρωσε μόλις η εταιρεία (Event Augmentation with Real-Time Information), πρόκειται για ένα ζευγάρι ψηφιακών γυαλιών με έναν ή δύο φακούς ικανούς να προβάλλουν γραφικά και κείμενο στο οπτικό πεδίο του χρήστη (π.χ. στατιστικά για αγώνες), να αναγνωρίζουν αντικείμενα και να του παρέχουν σχετικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

Χάρη σε ειδική τεχνολογία, τα γυαλιά θα γνωρίζουν κάθε φορά την τοποθεσία του χρήστη και όλων των αντικειμένων που βρίσκονται στο πεδίο της όρασης του και θα τον ενημερώνουν για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του ανανεώνοντας συνεχώς τις πληροφορίες.

Φυσικά είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για κυκλοφορία στην αγορά, αλλά με το Project Glass της Google και το Vuzix Smart Glasses M100 που είδαμε πρόσφατα ο ανταγωνισμός αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον...

[via Slashgear]

Loading