Microsoft Teams: Προστέθηκαν παιχνίδια στην πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων

Από τον περασμένο Ιούνιο είχαν ξεκινήσει οι δοκιμές για την ενσωμάτωση casual παιχνιδιών στην πλατφόρμα Microsoft Teams και η εταιρεία προχωρά τώρα στο επίσημο λανσάρισμα τους για να προσφέρει στους συμμετέχοντες την δυνατότητα να χαλαρώνουν παρέα στα διαλείμματα από τις τηλεδιασκέψεις.

Μέσα στο Microsoft Teams θα βρείτε τη νέα ενότητα Games for Work που περιλαμβάνει σε αυτό το αρχικό λανσάρισμα τα Minesweeper, Wordament, Solitaire και IceBreakers με υποστήριξη για ταυτόχρονο παιχνίδι έως 250 ατόμων.

Μπορεί να κυριαρχεί η άποψη πως τα παιχνίδια κατά την διάρκεια της εργασίας δεν είναι παρά ακόμη ένας παράγοντας απόσπασης της προσοχής των εργαζόμενων, παρόλα αυτά, η Microsoft επικαλείται έρευνα του Brigham Young University που έδειξε ότι η παραγωγικότητα αυξάνεται κατά 20% μετά από ένα διάλειμμα για gaming διάρκειας 45 λεπτών.

Πέρα από την ενίσχυση της παραγωγικότητας, η Microsoft αναφέρει πως η ξαφνική στροφή στο μοντέλο της απομακρυσμένης εργασίας έχει αποξενώσει τους εργαζόμενους μεταξύ τους. Τα παιχνίδια είναι ένας απλός και πολύ καλός τρόπος για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να δυναμώσουν τις σχέσεις των μελών μιας ομάδας.

Τέλος, τα παιχνίδια του Games for Work δεν περιλαμβάνουν διαφημίσεις και προφανώς είναι ασφαλή για τον χώρο εργασίας.

[Microsoft]

Loading