Microsoft: Θα τιμήσουμε τις συμφωνίες μας με τη Sony

Η Sony έριξε το μπαλάκι στη Microsoft ζητώντας να τηρηθούν οι υφιστάμενες συμφωνίες για τα παιχνίδια της Activision, έτσι ώστε για παράδειγμα να μην μείνουν οι κάτοχοι του PlayStation χωρίς Call of Duty. Η απάντηση ήρθε σχεδόν άμεσα από τη Microsoft μέσω του CEO του τμήματος Gaming, κ. Phil Spencer, ο οποίος θα έχει…βαρεθεί να δίνει συνεντεύξεις αυτήν την περίοδο.

Είχαμε καλές συνομιλίες με τους επικεφαλής της Sony αυτήν την εβδομάδα. Επιβεβαιώνω πως σκοπεύουμε να τιμήσουμε τις υφιστάμενες συμφωνίες μετά την εξαγορά της Activision Blizzard και πρόθεση μας είναι να κρατήσουμε το Call of Duty στο PlayStation. Η Sony είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της βιομηχανίας και εκτιμούμε την σχέση μας.

Σε μια γρήγορη ανασκόπηση, η εξαγορά της Activision από τη Microsoft έναντι $68.7 δισ. εάν και εφόσον εγκριθεί θα δώσει στην τελευταία το ελεύθερο να πράξει όπως θέλει με τη διανομή των πολύ δημοφιλών παιχνιδιών της πρώτης. Από την πρώτη στιγμή η Microsoft διατείνεται πως δεν θέλει να στερήσει την πρόσβαση στις άλλες πλατφόρμες, παρόλα αυτά, επιλέγει πολύ προσεκτικά τις λέξεις με τις οποίες γίνονται οι επίσημες δηλώσεις της.

Η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστεί να περάσει καιρός μέχρι να ολοκληρωθεί η εξαγορά, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών, η Microsoft έχει πλέον τη δυναμική να επηρεάσει την εξέλιξη νέων projects της Activision. Ήδη ακούγονται φήμες πως δεν θα βλέπουμε νέο Call of Duty κάθε χρόνο με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να είναι σίγουρος για το μέλλον της σειράς στο PlayStation. Η λογική λέει πως το δωρεάν Call of Duty: Warzone θα είναι διαθέσιμο σε πολλές πλατφόρμες, ωστόσο, δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά για το επόμενο Call of Duty.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά η Microsoft έχει καταφέρει να στρέψει όλα τα φώτα επάνω της και να κρατά τη Sony σε αναμμένα κάρβουνα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η μετοχή της τελευταίας σημειώνει διαδοχικές μεγάλες πτώσεις μετά την ανακοίνωση της Microsoft…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.


Loading