Η Microsoft εξαγοράζει την Activision - Blizzard με $68.7 δισ.!

Η Microsoft πυροδοτεί μία από τις μεγαλύτερες (αν όχι τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα) βόμβα στην ιστορία του gaming, καθώς προχωρά στην εξαγορά της Activision δαπανώντας $68.7 δισ.!

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Xbox, κ. Phil Spencer,

Αφότου ολοκληρωθεί η συμφωνία θα προσθέσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια της Activision - Blizzard γίνεται στην υπηρεσία Xbox Game Pass και PC Game Pass, νέους και παλαιότερους από τον εντυπωσιακό κατάλογο της.

Ο CEO της Microsoft, κ. Satya Nadella, δήλωσε:

Επενδύουμε σοβαρά σε περιεχόμενο, κοινότητες και cloud για μια νέα εποχή gaming που θα φέρει τους gamers και τους δημιουργούς στο προσκήνιο, και παράλληλα τα games θα είναι προσβάσιμα σε όλους.

Η επένδυση της Microsoft θα ξεπεράσει κατά πολύ τα $26 δισ. που έδωσε το 2016 για την εξαγορά της LinkedIn, ενώ θα την καταστήσει τον τρίτο μεγαλύτερο παίκτη στη βιομηχανία του gaming μετά τις Tencent και Sony. Έρχεται σε μια περίοδο όπου η Activision ταλανίζεται από τις σοβαρές καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και ήδη οι αναλυτές εκτιμούν πως μια αλλαγή στην ιδιοκτησία θα δώσει μια κάποια λύση στα προβλήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις πέρυσι η Microsoft εξαγόρασε τη ZeniMax Media (Bethesda κ.ά.) έναντι $7.5 δισ. Η ολοκλήρωση του deal με την Activision αναμένεται ότι θα έχει πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες εάν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές διαφόρων χωρών.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading