Η Microsoft εξαγοράζει την Perceptive Pixel για τεχνολογία multi-input touch

H Microsoft ανακοίνωσε τα σχέδια της να εξαγοράσει την Perceptive Pixel, εταιρεία που εξειδικεύεται στην κατασκευή οθονών αφής μεγάλου μεγέθους, ικανών να αναγνωρίζουν αφή και γραφίδα ταυτόχρονα. Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 'Microsoft's Worldwide Partner Conference 2012' στο Τορόντο όπου νωρίτερα η εταιρεία ανακοίνωσε και την επίσημη κυκλοφορία του Windows 8 τον προσεχή Οκτώβρη.

Η εξαγορά θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία στη Microsoft να αξιοποιήσει την τεχνολογία Active Sylus της Perceptive Pixel στα μελλοντικά Surface tablets της. Η εν λόγω τεχνολογία πέρα από την επαφή αναγνωρίζει τη μύτη της γραφίδας μισή ίντσα πριν αγγίξει την επιφάνεια της οθόνης. Σύμφωνα με την Perceptive Pixel:

"H τεχνολογία μας επιτρέπει το ταυτόχρονο άγγιγμα με τη γραφίδα και τα χέρια χωρίς την ανάγκη για εναλλαγή μεταξύ των δύο διαφορετικών input modes, εκμηδενίζοντας παράλληλα τα μη εσκεμμένα αγγίγματα. Με το ένα χέρι μπορείς να ζωγραφίζεις στην οθόνη και με το άλλο να αλλάζεις τη θέση κάποιων αντικειμένων. Ή να ξεκουράζεις το χέρι σου στην οθόνη ενώ σχεδιάζεις με τη γραφίδα μιας και η τεχνολογία μας αναγνωρίζει την αφή της παλάμης ή του αγκώνα του χρήστη."

[via SlashGear]

Advertisements
This entry was posted in Microsoft. Bookmark the permalink.

Comments are closed.