Η Microsoft αναπτύσσει λογισμικό μετάφρασης με την δική σας φωνή

Microsoft Techfest

Ερευνητές της Microsoft δημιούργησαν ένα πρωτότυπο λογισμικό μετάφρασης που όχι μόνο μετατρέπει αυτά που λέτε σε ξένες γλώσσες αλλά χρησιμοποιεί και τη δική σας φωνή.

Το λογισμικό είναι ικανό να διατηρήσει την προφορά, το ηχόχρωμα αλλά και τον τονισμό τη φωνή σας καθώς γίνεται η μετάφραση σε 26 γλώσσες.

Η Microsoft Research αποκάλυψε το νέο λογισμικό κατά τη διάρκεια του TechFest 2012 στο Πεκίνο με την παρουσίαση να γίνεται από τον υπεύθυνο του τμήματος Rick Rashid μαζί με τον Frank Soong.

O Soong εξήγησε πόσο χρήσιμο μπορεί να αποδειχθεί το λογισμικό αυτό σε έναν ταξιδιώτη που βρίσκεται σε μια ξένη χώρα. Το πρόγραμμα αναλαμβάνει την φωνητική αναγνώριση για την μετάφραση αυτών που λέτε και την μετέπειτα μετατροπή του κειμένου στην διαφορετική γλώσσα με την δικιά σας, όμως, φωνή. Εκτός, βέβαια, από ένα σημαντικό εργαλείο για τους ταξιδιώτες το λογισμικό μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο και σε μαθητές που μαθαίνουν ξένες γλώσσες.

Προς το παρόν το πρόγραμμα βρίσκεται σε πρωτότυπο στάδιο και χρειάζεται περίπου μία ώρα έτσι ώστε να εκπαιδευτεί στην φωνή του εκάστοτε χρήστη. Μετά από αυτή την χρονική περίοδο, βέβαια, η μετάφραση είναι σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.

via SlashGear

Advertisements

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Microsoft, Technology and tagged . Bookmark the permalink.