MIUI 12.5: Το νέο περιβάλλον χρήσης βασισμένο στο Android 11 για συσκευές Xiaomi και Redmi

Το Xiaomi Mi 11 θα είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο με το Snapdragon 888 SoC, αλλά και το πρώτο με τη νέα έκδοση του περιβάλλοντος χρήσης MIUI που βασίζεται στο Android 11. Μπορεί ο κωδικός να είναι MIUI 12.5, παρόλα αυτά, η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για πολύ μεγάλη αναβάθμιση που φέρνει πληθώρα νέων λειτουργιών.

Το MIUI 12.5 θυμίζει αρκετά πλέον το iOS, κάτι που έδειξε η Xiaomi και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ενώ τονίζεται πως ενσωματώνει τις λιγότερες εφαρμογές συστήματος από κάθε άλλο περιβάλλον χρήσης συγκριτικά με αυτά των Apple, Huawei, Oppo, vivo και Meizu.

Έχει γίνει ριζική αναβάθμιση του κώδικα που υποστηρίζει το MIUI 12.5 στο background ούτως ώστε να καταναλώνει 20% λιγότερη μνήμη και 25% λιγότερη ενέργεια. Ακόμη, οι χρήστες θα μπορούν να απεγκαταστήσουν όλες τις εφαρμογές συστήματος πλην αυτών των ρυθμίσεων, της κάμερας και του τηλεφώνου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί η πλήρης λίστα των νέων λειτουργιών, ωστόσο, η Xiaomi ανέφερε πως θα δούμε νέα δυναμικά wallpapers, υποστήριξη λήψης ειδοποιήσεων σε υπολογιστές Windows με δυνατότητα εκτέλεσης ορισμένων ενεργειών από εκεί, διαφορετικού τύπου ειδοποιήσεις στις συσκευές και πληθώρα επιλογών για προστασία της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας (π.χ. περιορισμό λήψης πληροφοριών τοποθεσίας και passwords από τις εφαρμογές).

Η διανομή του MIUI 12.5 θα πραγματοποιηθεί σταδιακά σε ορισμένα μοντέλα των Xiaomi και Redmi αρχικά στην Κίνα. Υποθέτουμε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα αποκαλυφθούν επίσημα όλα τα νέα χαρακτηριστικά και το χρονοδιάγραμμα αναβάθμισης για τα διάφορα μοντέλα που θα το υποστηρίζουν.

MIUI 12.5 Closed Beta

  • Xiaomi Mi 10, Mi 10 Pro, 10 Ultra, Mi 10 Youth Edition
  • Redmi K30, K30 5G, K30 Pro 5G, K30i 5Gv, K30S Ultra, K30 Ultra
  • Xiaomi Mi 9, Mi 9 SE
  • Xiaomi Mi CC9e, Mi CC9 Pro
  • Redmi K20, K20 Pro
  • Redmi 10X 5G, 10X Pro 5G
  • Redmi Note 9 5G
  • Redmi Note 7, Note 7 Pro

*Ακολουθήστε τοTechgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading