Εύκολη εκμάθηση προγραμματισμού ιστοσελίδων με το Thimble της Mozilla

thimble

Η Mozilla παρουσίασε στα πλαίσια του project Webmakers το Thimble, ένα web-based code editor που απευθύνεται κυρίως στους ...πρωτάρηδες του "αθλήματος" προσφέροντας έναν εύκολο τρόπο εκμάθησης HTML. Το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο με την Mozilla να επεξεργάζεται ακόμα τις λεπτομέρειες, διορθώνοντας και βελτιώνοντας την εφαρμογή σε όλους τους τομείς.

Το Thimble προσφέρει δύο panels (editor & output) ώστε να βλέπετε άμεσα τις αλλαγές που κάνετε στον κώδικα. Με αυτόν τον τρόπο εκτός από την βελτίωση της ταχύτητας επιτυγχάνεται και ένα επιπλέον κίνητρο πειραματισμού σε όσους ασχολούνται για πρώτη φορά με τον προγραμματισμό ιστοσελίδων. Όπως καταλαβαίνετε, όσοι κατέχουν ήδη προηγμένες γνώσεις HTML δεν θα βρουν κάτι ενδιαφέρον στο Thimble που είναι πολύ απλός και λιτός στη χρήση.

Για να διευκολύνει ακόμα την εμπειρία του αρχάριου χρήστη η Mozilla προσφέρει τη δυνατότητα δημοσίευσης του τελικού αποτελέσματος απευθείας μέσα από τον editor. Μόλις τελειώσετε τη σελίδα σας στο Thimble πατήστε το Publish και μοιραστείτε το URL με τους φίλους σας. Φυσικά, μπορείτε να επεξεργαστείτε ξανά την σελίδα μέσα τo Thimble σε περίπτωση που έχετε κάνει κάτι λάθος. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το project της Mozilla στην επίσημη ιστοσελίδα εδώ.

Loading