Myst: Ετοιμάζεται η τηλεοπτική μεταφορά του θρυλικού adventure game!

Η είδηση για μεταφορά κάποιου video game σε τηλεοπτική σειρά ή ταινία δεν μας ξενίζει καθόλου, μιας και έχουμε δει ουκ ολίγες απόπειρες τα τελευταία χρόνια. Σε αυτή τη στροφή βοηθά ιδιαίτερα η εκθετική άνθιση του gaming, η ταύτιση του κοινού με τους χαρακτήρες και τις ιστορίες τους, όπως και τα πολύ ρεαλιστικά γραφικά σε πολλά από αυτά που καθιστούν σχετικά εύκολο να τα φανταστεί κανείς ως ταινίες ή σειρές.

Είναι πρόσφατο, άλλωστε, το παράδειγμα του The Witcher που σημείωσε τρομακτική επιτυχία στο Netflix, ενώ ήδη από τις αρχές Μαρτίου έχει επιβεβαιωθεί από το δίκτυο HBO η τηλεοπτική μεταφορά του The Last of Us της Naughty Dog. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε πως κάποιος θα στρεφόταν σε παιχνίδι της δεκαετίας του ’90 για παρόμοιο σκοπό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Deadline, η έκπληξη ετοιμάζεται από τη Village Roadshow, η οποία έχει ζητήσει ήδη από τον σεναριογράφο και παραγωγό Ashley Edward Miller (Fringe, Terminator: The Sarah Connor Chronicles, Thor, X-Men: First Class) να γράψει ένα πιλοτικό επεισόδιο για το…Myst! Στην παραγωγή θα συμμετέχει και ο συνδημιουργός του Myst, κ. Rand Miller, ενώ η υπόθεση θα βασιστεί και θα επεκταθεί επάνω στην υπάρχουσα μυθολογία της σειράς.

Για όποιον δεν γνωρίζει τι είναι το Myst, αρκεί να αναφέρουμε ότι κυκλοφόρησε το 1993 και αναγνωρίζεται ως το adventure game που άλλαξε ριζικά το συγκεκριμένο είδος, γεννώντας μια σειρά αντίστοιχων τίτλων και καταφέρνωντας να παραμείνει ως το κορυφαίο παιχνίδι σε πωλήσεις για σχεδόν μία δεκαετία! Σαφέστατα μπορεί να προσφέρει αρκετό υλικό για να δημιουργηθεί μια σειρά, ταινία ή οτιδήποτε άλλο σκέφτεται η Village Roadshow, απλά είναι να αναρωτιέται κανείς για ποιον λόγο δεν είχε επιχειρηθεί κάτι ανάλογο όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως και να ‘χει, θα περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες για την τηλεοπτική/κινηματογραφική μεταφορά του Myst μέσα στους επόμενους μήνες. Αν κάποιος θέλει να βρει όλα τα παιχνίδια της σειράς Myst μπορεί να το κάνει στις πλατφόρμες Steam και GOG, ενώ υπάρχουν εκδόσεις του original Myst και του sequel Riven διαθέσιμες για iOS και Android.

Myst 25th Anniversary Collection - [Steam Link]

Myst Masterpiece Edition - [GOG Link]

realMyst - [Google Play Link]

Myst - [App Store Link]

Riven - [Google Play Link]

Riven - [App Store Link]

[via]

Loading