NASA Artemis Plan: Έτσι θα πάμε ξανά στη Σελήνη το 2024 [Video]

Η NASA έχει αποκαλύψει το πρόγραμμα Artemis από πέρυσι, όταν και αποκάλυψε τα σχέδια της για να στείλει τον “επόμενο άνδρα και τη πρώτη γυναίκα” στη Σελήνη το 2024. Αρκετοί θεωρούν ακόμη και σήμερα ότι είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο το σχέδιο για να υλοποιηθεί μέσα σε 4 χρόνια από τώρα, ωστόσο, η υπηρεσία δημοσίευσε ένα αναλυτικό έγγραφο με τίτλο Artemis Plan όπου και εξηγεί με ποιον τρόπο θα καταφέρει να επιστρέψει στο δορυφόρο της Γης με μια επανδρωμένη αποστολή.

Σύμφωνα με τον διοικητή της NASA, κ. Jim Bridestine, η υπηρεσία έχει κατορθώσει μέσα στους προηγούμενους μήνες να καθορίσει πλήρως τα πλάνα εξερεύνησης, να διαχειριστεί ορθότερα τους οικονομικούς πόρους, να βελτιώσει σημαντικά την αρχιτεκτονική και τις τεχνολογίες της, ενώ έχει συνάψει σημαντικές συνεργασίες που θα τη βοηθήσουν να φέρει και πάλι τους αστροναύτες πίσω στη Σελήνη.

nasa-artemis-plan.jpg

Στο έγγραφο Artemis Plan περιγράφονται αναλυτικά οι επιτυχημένες δοκιμές των Orion και SLS που είδαμε σε ξεχωριστά άρθρα και μέσα από το techgear.gr, οι δοκιμές και τα δείγματα που θα συλλέξουν οι αστροναύτες όταν φτάσουν στον προορισμό τους, ο σημαντικός ρόλος του Lunar Gateway για την μακρόχρονη παραμονή τους με την υποστήριξη των βασικών αναγκών τους, αλλά και πληροφορίες για την επόμενη δοκιμή του Artemis II που θα είναι και η πρώτη επανδρωμένη αποστολή του προγράμματος. Σχετικά με την τελευταία, οι αστροναύτες θα μπουν σε τροχιά για να ελέγξουν τα χειροκίνητα συστήματα του Orion και όλο το hardware και software σε πραγματικές συνθήκες και όχι από την άνεση του προσομοιωτή.

Χάριν στο πρόγραμμα Artemis, η Ανθρωπότητα θα εξερευνήσει νέες περιοχές της Σελήνης, τις οποίες δεν είχε επισκεφθεί στο παρελθόν. Η αρχή θα γίνει με την αποστολή ρομπότ το 2021, θα ακολουθήσει επανδρωμένη αποστολή το 2024 και μέχρι το τέλος της δεκαετίας φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε μια μακροχρόνια παρουσία στη Σελήνη.
Είμαι υπερήφανος που μοιράζομαι το Artemis Plan με τον κόσμο, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα πάμε ξανά στη Σελήνη και στο μέλλον θα χρησιμοποιούσε τη Σελήνη σαν σκαλοπάτι για το επόμενο άλμα, την εξερεύνηση του πλανήτη Άρη.

Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να διαβάσετε το Artemis Plan εδώ.

[NASA]

Loading