Η NASA αποκάλυψε την τοποθεσία προσεδάφισης στον πλανήτη Άρη για την αποστολή Mars 2020

Η NASA ανακοίνωσε την περιοχή προσεδάφισης επάνω στον πλανήτη Άρη για το επόμενο rover που θα στείλει - αν όλα πάνε καλά - το 2020. Η Διαστημική Υπηρεσία επέλεξε τον κρατήρα Jezero ανάμεσα σε δεκάδες πιθανές τοποθεσίες, επειδή παρουσιάζει πολύ μεγάλο γεωλογικό ενδιαφέρον λόγω των σχηματισμών του που άρχισαν να μορφοποιούνται πριν από 3.6 δισεκατομμύρια χρόνια. Σύμφωνα με εκπροσώπους της NASA, θα γίνουν έρευνες για τον εντοπισμό μικροβιακής ζωής και δεν αποκλείεται να απαντηθούν πολύ σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την εξέλιξη των πλανητών και την αστροβιολογία.

Η ποικιλομορφία του κρατήρα Jezero εξιτάρει τους επιστήμονες, αλλά ταυτόχρονα δυσκολεύει το έργο της προσεδάφισης του σκάφους. Αυτός είναι ο λόγος που είχε απορριφθεί στο παρελθόν, ωστόσο, η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει ανοίξει το δρόμο για μια αποστολή rover. Θα γίνει, πάντως, νέα ενημέρωση από τη NASA σχετικά με την τοποθεσία και την αποστολή Mars 2020 το επόμενο έτος, ενώ υπενθυμίζουμε πως είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2020.

Η αποστολή Mars 2020 δεν θα αφορά αποκλειστικά τον εντοπισμό τοποθεσιών που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν μια αποικία, αλλά θα γίνει συλλογή πετρωμάτων και δειγμάτων από το έδαφος του πλανήτη που ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν με κάποιο τρόπο να τα φέρουν πίσω στη Γη στο μέλλον. Για αυτόν τον σκοπό συνεργάζονται οι NASA και ESA, αναζητώντας τρόπους για να καταστεί εφικτή μια αποστολή που θα έφερνε αυτά τα δείγματα πίσω στον πλανήτη μας.

[NASA]

Loading