Νέο χτύπημα: Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν επίσημα την προμήθεια chipsets στη Huawei

Δεν έχει τέλος το κυνήγι της κυβέρνησης Trump κατά της Huawei. Μετά την επέκταση του μπλοκαρίσματος από τις αμερικανικές τεχνολογίες για ακόμη έναν χρόνο (μέχρι το Μάιο του 2021), το επόμενο πολύ σοβαρό χτύπημα έρχεται σήμερα από το Υπουργείο Εμπορίου και βάζει στο παιχνίδι τους κατασκευαστές chipsets από όλο τον κόσμο!

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα στοχεύσει στον στρατηγικό αποκλεισμό της Huawei από οποιαδήποτε αγορά ημιαγωγών (chipsets, επεξεργαστές, μνήμες κλπ.) που έχει την οποιαδήποτε άμεση σχέση με συγκεκριμένο λογισμικό ή τεχνολογία που προέρχεται από τις ΗΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο ισχυρίζονται ότι θα “εμποδίσουν τις προσπάθειες της Huawei να υπονομεύσει τον έλεγχο των ΗΠΑ στις εξαγωγές”.

Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε κατασκευάστρια hardware (όπου και αν εδρεύει στον κόσμο) χρησιμοποιεί Αμερικανικό εξοπλισμό-τεχνολογία-λογισμικό, θα πρέπει να λαμβάνει άδεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να προμηθεύει με υλικό τη Huawei ή τις θυγατρικές της! Όλες οι εταιρείες που επηρεάζονται από αυτήν την απόφαση θα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τη συνεργασία τους με τη Huawei για τις επόμενες 120 ημέρες, αλλά τα chipsets που θα της προμηθεύσουν θα πρέπει να έχουν μπει στη μαζική παραγωγή μέχρι και σήμερα, Παρασκευή 15 Μαΐου 2020!

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από πλευράς Huawei.

[via]

Loading