Netflix: Τώρα μπορείς να κλειδώσεις με PIN τα προφίλ σου!

Η νέα αναβάθμιση του Netflix, φέρνει χαρακτηριστικά και λειτουργίες που απευθύνονται σε όλους εμάς που #ΜένουμεΣπίτι και διαθέτουμε αρκετό χρόνο για να παρακολουθήσουμε τις αγαπημένες μας σειρές ή ταινίες. Με την τελευταία λοιπόν αναβάθμιση της υπηρεσίας, παρέχονται επιπλέον λειτουργίες γονικού ελέγχου όπως:

Κλείδωμα προφίλ Netflix μέσω PIN

Για να κλειδώσετε ένα προφίλ σας στο Netflix, ώστε να μην μπορούν τα παιδιά - ή άλλα μέλη που κάνουν χρήση του λογαριασμού σας- να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των κλειδωμένων profiles, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε το Netflix στον υπολογιστή σας και μεταβείτε στο λογαριασμό σας ("account") μέσα από το μενού του προφίλ σας, επάνω δεξιά.
  • Κάντε scroll προς τα κάτω ώσπου να βρείτε το "Profile and Parental Controls" και πατήστε επάνω στο εικονίδιο του προφίλ που θέλετε να κλειδώσετε, ώστε να ανοίξει από κάτω το μενού επιλογών του
  • Βρείτε στο μενού το "Profile Lock" και κάντε κλικ στο "Change".
netflix-pin.png


  • Θα σας ζητηθεί να εισάγετε το password του λογαριασμού σας. Αφού το εισάγετε πατήστε "Continue".
  • Τσεκάρετε το κουτάκι επιλογής κλειδώματος με PIN που θα εμφανιστεί και πατήστε  "Continue".
  • Εισάγετε το τετραψήφιο PIN στο πεδίο που θα εμφανιστεί και πατήστε "Save".
netflix-pin-2.png

  • Αυτό ήταν! Έχετε πλέον κλειδώσει το προφίλ σας και από εδώ και πέρα για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση σε αυτό - από οποιαδήποτε συσκευή (TV - υπολογιστή - κινητό) θα του ζητηθεί το τετραψήφιο PIN που επιλέξατε. 
netflix-pin-lock-profile.png


Προσαρμογή φίλτρων του Netflix για παιδιά

pin2.jpg


Το Netflix έχει δημιουργήσει φίλτρα με βάση τοπικές βαθμολογίες ώστε να είναι πιο αντιπροσωπευτικά των ηλικιών στις οποίες απευθύνεται το περιεχόμενο. Παράλληλα, έχουν αφαιρεθεί τίτλοι σειρών και ταινιών που δεν είναι κατάλληλοι για την ηλικία που ορίζεται.


Κατάργηση μεμονωμένων σειρών ή ταινιών με βάση τον τίτλο

pin1.jpg


Όταν γίνεται χρήση αυτού του φίλτρου, οι μπλοκαρισμένοι τίτλοι δεν θα εμφανίζονται πουθενά στο συγκεκριμένο προφίλ.


Έλεγχος ρυθμίσεων κάθε προφίλ μέσα από την ενότητα "Προφίλ και Εργαλεία γονικού ελέγχου" στις ρυθμίσεις λογαριασμού

pin3.jpg


Οι γονείς μπορούν να παραμετροποιούν τις ρυθμίσεις του κάθε προφίλ, να ελέγχουν τι περιεχόμενο έχουν παρακολουθήσει τα παιδιά τους -στο προφίλ που τους έχουν δημιουργήσει- καθώς και να απενεργοποιούν την αυτόματη προβολή επεισοδίων στα αντίστοιχα παιδικά προφίλ.

Μπορείτε να βρείτε τους νέους ελέγχους προφίλ, μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις λογαριασμού στον υπολογιστή σας.

Loading