Η επέλαση του Chrome OS και των Chromebooks συνεχίζεται με τη Google να ανακοινώνει επίσημα δύο νέα μοντέλα των Acer και ASUS για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ενώ ταυτόχρονα είχαμε και τις ανακοινώσεις των Dell και Lenovo με τις δικές τους προτάσεις. Κερασάκι στην τούρτα; η ανακοίνωση της Adobe ότι βελτιστοποίησε τις Android εφαρμογές της (Photoshop, Lightroom, Illustrator κ.ά.) για την κατηγορία των Chromebooks!

Ξεκινώντας από την Acer, η εταιρεία παρουσιάζει το Chromebook Spin 11 με περιστρεφόμενη οθόνη αφής 11.6'' που επιτρέπει στον χρήστη να το χρησιμοποιήσει σαν laptop ή σαν tablet και να το στηρίξει υπό ορισμένες γωνίες. Η συσκευή έρχεται πακέτο με τη γραφίδα Wacom EMR και όλη η κατασκευή είναι πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο MIL-STD 810G για αντοχή σε πτώσεις, γρατζουνιές, ακραίες θερμοκρασίες και σκόνη.

Acer Chromebook Spin 11

 • Οθόνη αφής 11.6'' HD (1280 x 720) με αντιμικροβιακή επικάλυψη και Gorilla Glass
 • Υποστήριξη γραφίδας Wacom EMR
 • Επεξεργαστής dual-core Intel Celeron N3350 ή quad-core Intel Celeron N3450
 • Μνήμη RAM 4GB/8GB LPDDR4
 • Αποθηκευτικός χώρος 32GB/64GB eMMC
 • WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.2
 • Υποδοχές 2x USB Type-C, 2x USB 3.0, microSD
 • Λειτουργικό σύστημα Chrome OS
 • Μπαταρία με αυτονομία 10 ωρών
 • Διαστάσεις 296 x 206 x 20.5mm
 • Βάρος 1.4kg

Σε ό,τι αφορά το ASUS Chromebook C213 γνωρίζουμε μόνο ότι θα διαθέτει και αυτό ανθεκτική κατασκευή με οθόνη αφής και υποστήριξη γραφίδας, αλλά δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αμφότερα, πάντως, θα κυκλοφορήσουν στο τέλος του επόμενου τριμήνου χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι τιμές τους.

Από την πλευρά της, η Dell επιστρέφει με τρία νέα μοντέλα (Chromebook 11, Chromebook 13 και Chromebook 11 Convertible) που θα κυκλοφορήσουν στις 7 Φεβρουαρίου και σε τιμές από $219 έως $349. Αυτό που παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το Dell Chromebook 11 Convertible, το οποίο διαθέτει περιστρεφόμενη οθόνη αφής 11.6'' για να χρησιμοποιείται σαν laptop ή tablet, ανθεκτική κατασκευή με αντοχή σε γρατζουνιές και υγρά (όχι αδιάβροχο) και επιλογή για επεξεργαστή Intel Celeron 6ης γενιάς. Για τα άλλα δύο μοντέλα αναφέρεται ότι προσφέρουν "μπαταρία για όλη την ημέρα" και επίσης ανθεκτική κατασκευή.

 

Τέλος, η Lenovo ανακοίνωσε με τη σειρά της τέσσερα νέα laptops που προσφέρονται τόσο με Windows 10, όσο και με Chrome OS (σε πολύ χαμηλότερη τιμή). Πρόκειται για τα Lenovo Thinkpaad 11e Chromebook, Lenovo ThinkPad 11e Yoga Chromebook, Lenovo N23 Chromebook και Lenovo N23 Yoga Chromebook. Όλα προσφέρουν πιστοποίηση στο πρωτόκολλο MIL-STD 810G, επιλογές από την τελευταία γενιά επεξεργαστών Intel Celeron και αυτονομία 10 ωρών. Οι τιμές τους κυμαίνονται από $199 έως $449, ενώ οι αντίστοιχες εκδόσεις με Windows 10 κοστίζουν σχεδόν $200 περισσότερο η κάθε μία.

[Google, Lenovo]

Advertisements