Nintendo: Σημαντικές απώλειες και καθυστέρηση του Wii U μέχρι τα τέλη του 2012

Μπορεί η Nintendo να έχει πουλήσει μέχρι στιγμής 15 εκατομμύρια φορητές παιχνιδομηχανές 3DS, αλλά αυτό δεν την απέτρεψε από το να τερματίσει τη χρονιά που μας πέρασε με σημαντικότατες  απώλειες της τάξης των $835 εκατομμυρίων! Από αυτές, τα 5.5 εκατομμύρια πουλήθηκαν στην Αμερική, τα 4.7 εκατομμύρια στην Ιαπωνία και τα εναπομείναντα 4.8 εκατομμύρια στον υπόλοιπο κόσμο.

Από την άλλη πλευρά, το Wii κατόρθωσε μέσα στο 2011 να πουλήσει 10 εκατομμύρια συσκευές, 2 εκατομμύρια δηλαδή λιγότερες από τις εκτιμήσεις της εταιρείας. Με κυκλοφορία το 2006, οι συνολικές πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει μέχρι σήμερα τα 94 εκατομμύρια.

Παράλληλα, ο CEO της Nintendo, Satoru Iwata, ανακοίνωσε προς μεγάλη λύπη όσων περίμεναν το Wii U νωρίτερα ότι ο πολυαναμενόμενος διάδοχος του Wii θα κυκλοφορήσει σε Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία και Ιαπωνία όχι νωρίτερα από τα τέλη του 2012.

Τα καλά νέα πάντως είναι ότι σύμφωνα με πρόσφατες πηγές το Wii U αναμένεται να είναι δύο φορές δυνατότερο από την κορυφαία αυτή τη στιγμή παιχνιδομηχανή που δεν είναι άλλη από το Xbox 360.

[πηγή theverge]
Loading