Nintendo Switch: Ξεπέρασε τα 84 εκατ. πωλήσεις!

Εξαιρετικά τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου για τη Nintendo, αλλά και οι συνολικές πωλήσεις που έχει καταγράψει μέχρι στιγμής η παιχνιδοκονσόλα Nintendo Switch, μιας και έχουν ξεπεράσει κατά πολύ ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η Nintendo κατάφερε να πουλήσει 4.73 εκατομμύρια Nintendo Switch μέσα στο τελευταίο τρίμηνο, αριθμός τριπλάσιος από τον αναμενόμενο και κατά 44% αυξημένος σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Μέσα στο 2020, η εταιρεία πούλησε συνολικά 28.83 εκατ. συσκευές και πλέον έχει φτάσει τα 84.59 εκατ. από τότε που κυκλοφόρησε στην αγορά! Με αυτόν τον ρυθμό και αν δεν αντιμετωπίσει προβλήματα στην παραγωγή, το Nintendo Switch ίσως καταφέρει να ξεπεράσει το ρεκόρ πωλήσεων του Nintendo Wii.

Από πλευράς παιχνιδιών, η Nintendo πούλησε 230 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα στο 2020, ενώ υπολόγιζε πως θα φτάσει “μόλις” τα 90 εκατ. Στη πρώτη θέση βρέθηκε το Animal Crossing με 32 εκατ. πωλήσεις, ενώ αξιοσημείωτα είναι τα νούμερα των Ring Fit Adventure (7+ εκατ.), Super Mario 3D All-Stars (9 εκατ.), Super Mario 3D World + Bowser’s Fury (4 εκατ. μέσα στις πρώτες 6 εβδομάδες κυκλοφορίας) και Mario Kart 8 (10+ εκατ. πωλήσεις συνολικά).

Το κοντινό μέλλον προβλέπεται ιδιαίτερα δυνατό, καθώς περιμένουμε τις κυκλοφορίες των Miitopia (Μάιος), Game Builder Garage (Ιούνιος), Mario Golf Super Rush (Ιούνιος) και The Legend of Zelda Skyward Sword Remaster (Ιούλιος), αλλά και λίγο αργότερα με τα Pokemon Diamond & Pearl remakes (στα τέλη της χρονιάς) και Pokemon Legends: Arceus (αρχές 2022). Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα για τα The Legend of Zelda Breath of the Wild 2, Metroid Prime 4 και το νέο Bayonetta, τίτλοι που σίγουρα θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στις πωλήσεις του Nintendo Switch.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading