Nokia: Δεν υπάρχει σχέδιο Β σε περίπτωση αποτυχίας του Windows Phone

Nokia Lumia 900 White

Πρόσφατα μάθαμε ότι η Nokia θα ακυρώσει την παραγωγή όλων των Symbian smartphones, πλην αυτού που θα διαδεχτεί το Nokia N8, παρά το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, το ταπεινό λειτουργικό σύστημα Symbian αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων για την εταιρία μέσα από τις πωλήσεις των featurephones.

Αυτό σημαίνει ότι η Nokia θα πορευτεί και θα βασιστεί αποκλειστικά στο Windows Phone, κάτι που επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της Nokia, Victor Saeijes, σε δήλωση του σε Σουηδική εφημερίδα:

"Δεν έχουμε Plan B σε περίπτωση που αποτύχει το Plan A (δηλαδή η συνεργασία με τη Microsoft). Πιστεύω ότι έγινε μια καλή αρχή (με την πώληση 1 εκατ. Lumia), και μάλιστα στη Δανία και τη Σουηδία, τα Lumia βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση των πωλήσεων smartphones αντίστοιχα. Είναι σαν να ξεκινάμε πάλι από την αρχή, και γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να επιτύχουμε στις ΗΠΑ, εάν θέλουμε να επιτύχουμε σε όλο τον κόσμο"

Πάντως, οι αναλυτές και ο Steve Ballmer (CEO της Microsoft) περίμεναν ήδη μεγαλύτερες πωλήσεις για τα Lumia, και ίσως η Nokia θα έπρεπε να έχει ένα σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση που το Windows Phone δεν καταφέρει να σπάσει τη διαρχία (Android - iOS)...

[πηγή Mobil]
Loading