Nvidia Grace: Η πρώτη ARM-based CPU της εταιρείας για data centers

Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για την Nvidia για να κατασκευάσει τον πρώτο επεξεργαστή της για data centers. Η εταιρεία παρουσίασε το Grace στο πλαίσιο του Nvidia GPU Technology Conference, ένα ARM-based chipset που υπόσχεται 10x υψηλότερη απόδοση σε σύγκριση με τους σημερινούς servers.

Επιθυμία της Nvidia ήταν να κατασκευάσει μια CPU που θα μπορεί να συνεργαστεί χωρίς κανέναν περιορισμό με τις GPUs και γι’ αυτό επέλεξε την αρχιτεκτονική ARM σε συνδυασμό με μνήμη LPDDR5x και την 4ης γενιάς τεχνολογίας Nvidia NVLink. Χάριν στο Grace, η Nvidia μετατρέπεται πλέον σε “three-chip company” διότι κατασκευάζει CPUs, GPUs και DPUs.

Όπως δήλωσε ο Jensen Huang, ιδρυτής και CEO της Nvidia,

Οι προηγμένες εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης και η επιστήμη των δεδομένων εξωθούν την αρχιτεκτονική των υπολογιστών πέρα από τα όρια τους, λόγω της επεξεργασίας τρομακτικού όγκου δεδομένων. Χρησιμοποιώντας την αρχιτεκτονική της ARM, καταφέραμε να σχεδιάσουμε το Grace ως μια CPU που προορίζεται ειδικά για γιγαντιαίας κλίμακας Τεχνητή Νοημοσύνη και υπερυπολογιστές. Σε συνδυασμό με τις GPU και DPU, το Grace σηματοδοτεί την τρίτη θεμελιώδη τεχνολογία προγραμματισμού και τη δυνατότητα να επανασχεδιάσουμε τα data centers για τις ανάγκες της προηγμένης Τεχνητής Νοημοσύνης. Η Nvidia είναι πλέον μια three-chip company.

Το Grace θα είναι διαθέσιμο το 2023 και ήδη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους το CSCS (Swiss National Supercomputing Centre) και το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ για το National Laboratory του Los Alamos.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[Nvidia]

Loading