Nvidia: Ρίχνει την απόδοση των GeForce RTX 3060 στο 50% αν χρησιμοποιούνται για cryptomining

Εκτός από την κυκλοφορία εξειδικευμένης σειράς επεξεργαστών γραφικών για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων (βλ. Nvidia CMP HX), η Nvidia θα επιχειρήσει να αποτρέψει τους miners από τη μαζική αγορά των GeForce RTX 3060 που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη εβδομάδα με μία ακόμα ενέργεια.

Συγκεκριμένα, οι κάρτες Nvidia GeForce RTX 3060 θα κυκλοφορήσουν με drivers που θα ρίχνουν την απόδοση στο 50% όταν αντιληφθούν πως χρησιμοποιούνται για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι οι miners θα στραφούν στην RTX 3060 διότι διαθέτει πιο χαμηλό ενεργειακό προφίλ από τις 3070 και 3080, ενώ κοστίζει και λιγότερα χρήματα.

Δεν αποκλείεται να δούμε παρόμοιες ενέργειες και για τις υπόλοιπες κάρτες γραφικών, διότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να ενισχύσει τις πωλήσεις των εξειδικευμένων Nvidia CMP HX, ενώ παράλληλα θα διασφαλίσει πως οι ενδιαφερόμενοι gamers θα μπορούν να βρουν τις κάρτες γραφικών στην αγορά.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading