Ο επικεφαλής του Instagram καταθέτει ενώπιον του Κογκρέσου μέσα στο Δεκέμβριο

O επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri πρόκειται να καταθέσει για πρώτη φορά ενώπιον του Κογκρέσου τον Δεκέμβριο, όπως αναφέρουν οι New York Times.

Από τότε που η πληροφοριοδότης Frances Haugen διέρρευσε εσωτερικά έγγραφα του Facebook στην εφημερίδα The Wall Street Journal, τα οποία ανέφεραν ότι το Instagram μπορεί να βλάψει την ψυχική υγεία των νεαρών χρηστών, οι γερουσιαστές πραγματοποίησαν μια σειρά ακροάσεων, προκειμένου να εξετάσουν πώς τα προϊόντα της Meta μπορούν να ενθαρρύνουν επιβλαβείς συμπεριφορές σε εφήβους και ιδίως σε νεαρά κορίτσια. Τώρα, είναι η σειρά του Adam Mosseri να εξηγήσει τις τακτικές της πλατφόρμας που ηγείται.

Υπενθυμίζεται ότι η Antigone Davis, η επικεφαλής για ζητήματα ασφάλειας στη Meta πραγματοποίησε τη δική της ακρόαση τον περασμένο Σεπτέμβριο, υποστηρίζοντας ότι οι αναφορές της εφημερίδας Wall Street Journal για την πλατφόρμα του Instagram είναι αναληθείς και ανακριβείς. Τότε, ο γερουσιαστής Richard Blumenthal κάλεσε τον CEO της Meta, Mark Zuckerberg να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής, αλλά και τον επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri.

Σε μεταγενέστερη επιστολή, ο Blumenthal απηύθυνε την πρόσκληση στον Mosseri, λέγοντας:

Οι γονείς σε όλη την Αμερική είναι βαθιά ενοχλημένοι από τις συνεχείς αναφορές ότι η Facebook γνωρίζει ότι το Instagram μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές και μόνιμες βλάβες σε πολλούς εφήβους και παιδιά, ειδικά στην ψυχική τους υγεία και ευημερία. Αυτοί οι γονείς και τα είκοσι εκατομμύρια έφηβοι που χρησιμοποιούν την εφαρμογή σας, έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν την αλήθεια για την ασφάλεια του Instagram

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading