Ο ιδρυτής της Huawei δηλώνει ότι δεν έχουν καμία απολύτως ανάγκη τις ΗΠΑ

Όσο δεν μίλησε επίσημα σε ολόκληρη την καριέρα του, τόσο ομιλητικός έγινε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Huawei, κ. Ren Zhengfei, τους τελευταίους μήνες προκειμένου να δικαιωθεί η εταιρεία του. Αν όχι από τους επίσημους φορείς, τουλάχιστον στις συνειδήσεις των απλών χρηστών.

Στην τελευταία τοποθέτηση του, ο κ. Zhengfei, έδωσε τον τόνο που επικρατεί πλέον στις τάξεις της Huawei. Δεν περιμένουν τίποτα απολύτως από τις ΗΠΑ για να βελτιωθεί η κατάσταση και ουσιαστικά δηλώνει πως δεν τους ενδιαφέρει κιόλας.

Μπορούν, εάν θέλουν, να μας έχουν μπλοκαρισμένους για πάντα. Θα είμαστε μια χαρά, ακόμη κι έτσι.

Μιλώντας στη The Wall Street Journal, ο κ. Zhengfei άφησε στην άκρη τη διπλωματία και μίλησε ξεκάθαρα για την κατάσταση αναφέροντας πως η Huawei μπορεί να επιβιώσει χωρίς τις ΗΠΑ, ενώ σημείωσε πως δεν τον απασχολούν καθόλου οι συζητήσεις μεταξύ των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Κίνας σχετικά με τις εμπορικές συνεργασίες τους.

Προκαλεί εντύπωση η χρονική συγκυρία αυτών των δηλώσεων, καθώς πριν από μερικές ημέρες αφέθηκε να εννοηθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ πως θα δοθούν τελικά άδειες στις αμερικανικές εταιρείες που θέλουν να συνεργαστούν με τη Huawei, κάτι που λογικά ανοίγει ξανά το δρόμο προς τα Google Mobile Services και άλλες σημαντικές τεχνολογίες.

Για να δούμε.

[via]

Loading