Επιστροφή των Google apps στα smartphones της Huawei;

Ειλικρινά δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη τι συμβαίνει τελικά με τη Huawei και το μπλοκάρισμα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Θεωρητικά στις 23 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η δεύτερη και τελευταία παράταση που της έχουν δώσει για να παρέχει υποστήριξη στους καταναλωτές με τεχνολογίες αμερικανικών εταιρειών, αλλά μόνο για συσκευές που είχαν κυκλοφορήσει πριν το Μάιο, γι’ αυτό και η σειρά Huawei Mate 30 δεν κατάφερε να πάρει τις υπηρεσίες και εφαρμογές της Google. Ο ίδιος ο Πρόεδρος Donald Trump δήλωνε ανένδοτος στο ενδεχόμενο να ξαναρχίσουν συζητήσεις για να βρεθεί μια λύση, αλλά για ακόμα μία φορά ετοιμάζει κωλοτούμπα.

Συγκεκριμένα, ο Trump υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ορισμένες εξαιρέσεις και θα δεχτεί αιτήματα αμερικανικών εταιρειών που θέλουν να συνεργαστούν με τη Huawei, χωρίς, ωστόσο, να κατονομάζει ποιες θα είναι αυτές και σε ποιο πλαίσιο. Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 260 τέτοια αιτήματα στο αρμόδιο Υπουργείο Εμπορίου και όπως ήταν λογικό, έχει αρχίσει να ακούγεται πως ορισμένα από αυτά προέρχονται από τη Google με σκοπό να ξαναδούμε τα Google Mobile Services στις συσκευές της Huawei! Δεν αποκλείεται, λοιπόν, τόσο η σειρά Huawei Mate 30, όσο και το αναδιπλούμενο Huawei Mate X να λάβουν επιτέλους τις υπηρεσίες της Google. Άλλωστε, η Huawei είχε αναφέρει κατά την παρουσίαση της σειράς Mate 30 πως μπορεί εν μία νυκτί να προσθέσει κανονικά τα Google Mobile Services με σχετικό update.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, κ. Wilbur Ross, οι άδειες αυτές λογικά θα δοθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, μιας και οι ΗΠΑ και Κίνα ετοιμάζονται να κλείσουν το πρώτο σκέλος της συμφωνίας τους σε εμπορικό επίπεδο. Παραδέχτηκε, επίσης, ότι έχουν δεχτεί πολύ περισσότερα αιτήματα συνεργασίας με τη Huawei σε σχέση με ό,τι περίμεναν. Ευελπιστούμε ότι όντως συμπεριλαμβάνεται η Google μέσα στις αμερικανικές εταιρείες που επιθυμούν να λάβουν τη σχετική άδεια συνεργασίας.

Καλά ακούγονται όλα αυτά, αλλά αν λάβουμε υπόψιν μας τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας της κυβέρνησης Trump, τίποτα δεν είναι σίγουρο.

[via]

Loading