Ο κορονοϊός ίσως βάλει φρένο στην παραγωγή των iPhone και την παρουσίαση του iPhone 9

Τη στιγμή που πεθαίνει κόσμος και έχει σημάνει παγκόσμιος συναγερμός για την έκρηξη του κορονοϊού της Κίνας, είναι μάλλον αστείο να μιλάμε για το κλείσιμο καταστημάτων και γραμμών παραγωγής, επομένως, δεν θα λυπηθούμε ούτε την Apple, ούτε κανέναν άλλο κατασκευαστή που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην εύρωστη λειτουργία του.

Σύμφωνα με τη Nikkei, η Apple είχε παραγγείλει την κατασκευή σχεδόν 80 εκατομμυρίων iPhone για το πρώτο εξάμηνο του 2020, με την πλειοψηφία εξ αυτών να αφορούν το iPhone 11 και περίπου 15 εκατομμύρια να προορίζονται για το iPhone 9 που θεωρητικά θα παρουσιαστεί το Μάρτιο του 2020. Η υγεία και η ασφάλεια, όμως, είναι πάνω απ’ όλα και γι’ αυτό είναι εξαιρετικά πιθανό ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις ή/και αναβολή στην περίπτωση του iPhone 9.

Ήδη η Foxconn, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και συνεργάτης της Apple στην Κίνα, έχει παραδεχτεί πως ο κορονοϊός πιθανότατα θα επηρεάσει τη λειτουργία της γραμμής παραγωγής. Όπως δήλωσε ο ιδρυτής της, κ. Terry Gou, σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα:

Αυτή τη στιγμή διερευνούμε το ενδεχόμενο να μην αφήσουμε τους εργαζόμενους μας να επιστρέψουν στην Κίνα μετά την αργία της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς (Lunar New Year).

Ας ελπίσουμε ότι θα καταπολεμηθεί σύντομα ο κορονοϊός αποκλειστικά και μόνο για την υγεία τη δική μας και των συνανθρώπων μας. Οι εταιρείες έχουν αρκετό χρήμα για να αντέξουν τέτοιου είδους “αναποδιές”.

[via MacUser.gr]

Loading