Ο συνδημιουργός του Diablo ετοιμάζει νέο action RPG με βετεράνους της Blizzard

Όταν η κουβέντα πηγαίνει στην κατηγορία των action RPGs, το Diablo εξακολουθεί μετά από τόσα χρόνια να παραμένει στην κορυφή των αντιπροσώπων του είδους και θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί με την έλευση του πολυαναμενόμενου Diablo 4 στις 6 Ιουνίου 2023. Από το 1996 μέχρι σήμερα, το Diablo έχει αποτελέσει την κύρια έμπνευση για πληθώρα τίτλων μικρών και μεγάλων δημιουργών, ωστόσο, όταν ακούς για project που εμπλέκει τον συνδημιουργό του franchise, τότε είναι λογικό να δίνεις λίγο μεγαλύτερη προσοχή στην είδηση.

Την περασμένη Πέμπτη, η Moon Beast Productions ανακοίνωσε την πρόσληψη του Erich Schaefer στην θέση του επικεφαλής για το νέο action RPG που ετοιμάζει. Η εταιρεία είναι για την ώρα ένα μικρό indie studio με ομάδα μόλις 12 ατόμων που ιδρύθηκε από τους Phil Shenk και Peter Hu, αμφότεροι πρώην developers της Blizzard North. Οι τρεις τους είχαν συνεργαστεί στην ανάπτυξη του Diablo II και μάλιστα ο Phil Shenk ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των κλάσεων Necromancer και Assassin, ενώ τιμήθηκε από τη Blizzard στο Lord of Destruction expansion με τη μορφή ενός τέρατος που έπρεπε να νικήσεις για να ολοκληρώσεις όλες τις αποστολές του Act V.

moon-beast-productions-1.jpg

Μιλώντας στην ιστοσελίδα GamesBeat, ο Shenk δήλωσε ότι έχουν πολλές ιδέες που θα αλλάξουν το είδος των ARPGs και θα ακολουθήσουν μια διαφορετική προσέγγιση στην εξέλιξη τους, προσπαθώντας ταυτόχρονα να λύσουν ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικότερα τα παιχνίδια τύπου Diablo. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το νέο project, όμως, τόνισε πως αυτά που αποκάλυψαν στον Erich Schaefer ήταν αρκετά για να τον πείσουν να επιστρέψει από την «σύνταξη» του.

Ο τελευταίος ανέφερε στην ιστοσελίδα GamesBeat πως του αρέσει να διευθύνει μικρές ομάδες, έχοντας αρκετή εμπειρία από τη Runic Games και την ανάπτυξη του Torchlight με μόλις 25 άτομα. Παράλληλα, σημείωσε πως έμεινε εντυπωσιασμένος από αυτά που κατάφερε Moon Beast Productions μέσα σε τόσο σύντομο χρονιικό διάστημα και είναι γεμάτος ιδέες για το νέο project.

[via]

Loading