Οι Ιάπωνες ετοιμάζουν ρομπότ Gundam με ύψος 18m (!) που θα μπορεί να περπατά

Αν τα 4 μέτρα ύψος δεν σας φαίνονται πολλά για ρομπότ που περπατά, μη στεναχωριέστε. Οι Ιάπωνες θα απαντήσουν στο Method-2 των Κορεατών με ένα νέο ρομπότ εμπνευσμένο από το κλασικό anime Gundam του Yoshiyuki Tomino που θα φτάνει τα 18m ύψος και φυσικά θα μπορεί να περπατά!

gundam.jpg

Με βάρος που θα αγγίζει τους 25 τόνους, δεν θα τρέχει κιόλας, αλλά και μόνο ότι θα μπορεί να μετακινηθεί είναι αρκετό για να κινήσει την περιέργεια μας. Η κωδική ονομασία του ρομπότ είναι RX-78-2 και θα κατασκευαστεί στο Gundam Factory της Yokohama, το οποίο ασχολείται με την κατασκευή ρομπότ….Gundam και έχει ήδη σχεδιάσει ακόμη 3 εκδόσεις. Αυτή, ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που θα μπορέσει να του δώσει τη δυνατότητα να κινείται, έστω και λίγο.

Στις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι μηχανικοί δεν είναι μόνο το ρομπότ, αλλά και η βάση όπου θα παραμένει σταθερό σε όρθια θέση, ενώ παράλληλα θα του παρέχει τροφοδοσία για τις όποιες κινήσεις θα εκτελεί. Αν όλα πάνε καλά, το Gundam RX-78-2 θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2020 και θα εκτεθεί στο κοινό μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2021. Από εκεί και πέρα, ουδείς γνωρίζει πως θα το εκμεταλλευτούν.

[via]

Loading