Οι ΗΠΑ επιδεικνύουν AI αυτόνομο τανκ με...πράσινα μάτια [Video]

Σε περίπτωση που νομίζατε ότι το μέλλον των συσκευών με Τεχνητή Νοημοσύνη δεν ήταν ήδη αρκετά τρομακτικό, το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα ένα video με ένα τεράστιο αυτόνομο τανκ που διαθέτει «απειλητικά» πράσινα μάτια.

Το ογκώδες ρομποτικό τανκ είναι ένα project που επεξεργάζεται η Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) και σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Robotic Autonomy in Complex Environments with Resiliency (RACER). Το νέο αυτόματο άρμα έχει μήκος 6 μέτρα, ζυγίζει περίπου 12 τόνους και είναι ικανό να αναπτύσσει ταχύτητες έως και 40 χιλιόμετρα την ώρα.

Μπορεί να ακούγεται χαμηλή η ταχύτητα, παρόλα αυτά, το άρμα πλοηγείται με αυτή την ταχύτητα σε ανώμαλο έδαφος, όπως πυκνή βλάστηση, χαντάκια, βράχια και πολλά άλλα, και μάλιστα εντελώς αυτόνομα. Επιπλέον, οι μηχανικοί της DARPA αποφάσισαν να τοποθετήσουν δύο λαμπερά φώτα στο μπροστινό μέρος του άρματος, τα οποία μοιάζουν με φωσφορίζοντα πράσινα μάτια. Ωστόσο, οι μηχανικοί δήλωσαν ότι αυτά τα μάτια δεν έχουν καμία απολύτως λειτουργία εκτός από το να είναι δείκτες κατάστασης του οχήματος.

Επιπλέον, το ρομποτικό άρμα κινείται με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, με την DARPA να σημειώνει ότι ο γενικός της στόχος είναι να επιτύχει "αυτονομία οχημάτων κλίμακας μάχης σε πολύπλοκα, συναφή με την αποστολή περιβάλλοντα εκτός δρόμου, τα οποία είναι σημαντικά πιο απρόβλεπτα από ό,τι οι συνθήκες εντός δρόμου".

Loading