OnePlus: Θα επαναφέρει το OxygenOS στα δικά της επίπεδα μετά την κατακραυγή των χρηστών

Η απόφαση του ομίλου BBK, στον οποίο ανήκουν οι OnePlus, OPPO, vivo, realme και IQOO, να ρίξει το βάρος περισσότερο στο brand της OPPO είχε ως αποτέλεσμα πολλοί φίλοι της OnePlus να μείνουν δυσαρεστημένοι. Πριν από μερικούς μήνες έγινε γνωστό ότι τα δύο brands θα συνενώσουν τους κώδικες των OxygenOS και ColorOS προκειμένου να παρέχουν αναβαθμίσεις με μεγαλύτερη ευκολία και συχνότητα, αλλά φαίνεται ότι θα λάβουν τελικά υπόψιν τους τις αντιδράσεις των χρηστών και θα αλλάξουν πολιτική.

Ο συνιδρυτής και CEO της OnePlus, επιβεβαίωσε ότι το OnePlus 10 Pro θα κυκλοφορήσει μέσα στο Μάρτιο σε ακόμη περισσότερες χώρες και στάθηκε ιδιαίτερα στο μέλλον του περιβάλλοντος χρήσης OxygenOS. Αναγνώρισε ότι το OxygenOS 12 είναι ουσιαστικά μια rebranded έκδοση του ColorOS 12 της OPPO και υποσχέθηκε πως η επόμενη μεγάλη έκδοση, το OxygenOS 13 θα είναι κάτι διαφορετικό.

Πέρυσι το Σεπτέμβριο ανακοινώσαμε τη συνένωση των βάσεων του OxygenOS και του ColorOS με σκοπό να δημιουργήσουμε μια ενιαία και αναβαθμισμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος και για τα δύο brands παγκοσμίως.
Τα OxygenOS και ColorOS θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται επάνω σε κοινό κώδικα - για να διασφαλιστεί η καλή ποιότητα και η ταχύτερη διανομή αναβαθμίσεων - αλλά ταυτόχρονα θα παραμείνουν δύο διαφορετικές οντότητες. Αυτή η απόφαση πάρθηκε λαμβάνοντας υπόψιν όλα όσα είχε να πει η κοινότητα των χρηστών, η οποία ήταν ξεκάθαρη πως επιθυμεί σαφή διαχωρισμό των δύο λειτουργικών συστημάτων.
Η φιλοσοφία μας πίσω από την ανάπτυξη του OxygenOS είναι να προσφέρουμε στους χρήστες μια ελαφριά και καθαρή εμπειρία χρήσης όσο το δυνατόν πιο κοντά στην stock Android έκδοση. Με το OxygenOS 13 θα επαναφέρουμε στους χρήστες των συσκευών OnePlus αυτήν την γνώριμη εμπειρία χρήσης που χαρακτηρίζεται από ταχύτητα, ομαλότητα και ευκολία. Το OxygenOS 13 θα διατηρήσει τον μοναδικό σχεδιασμό του και την αποκλειστικότητα ορισμένων λειτουργιών παραμετροποίησης.

Ευχάριστη εξέλιξη για τους πιστούς φίλους των συσκευών της OnePlus, μένει να δούμε και στην πράξη τι θα μας φέρει το OxygenOS 13 (θα βασίζεται στο Android 13) αργότερα μέσα στη χρονιά.

Loading