Οι κορυφαίοι παίκτες Dota 2 στον κόσμο συνετρίβησαν από την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης του Elon Musk [Video]

Αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε και αυτό. Κατά τη διάρκεια του ετήσιου τουρνουά της Valve για το Dota 2, ένα bot που δημιούργησε η OpenAI (του Elon Musk...) κατάφερε να κερδίσει τους κορυφαίους παίκτες του παιχνιδιού στον κόσμο. Ένας από αυτούς, ο Danylo "Dendi" Ishutin, συνετρίβη στον πρώτο γύρο μέσα σε μόλις 10 λεπτά, ενώ στον δεύτερο παραδόθηκε μέσα σε ακόμη λιγότερο χρόνο.

Ο Dendi είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς παίκτες στον κόσμο και οι δηλώσεις του για την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι αισθανόταν ότι είχε απέναντι του έναν άνθρωπο, αλλά ταυτόχρονα αντιλαμβανόταν πως δεν ήταν κάτι το συνηθισμένο.

Από την πλευρά του, ο CTO της OpenAI, Greg Brockman, τόνισε τα εξής:

"Η Dota είναι ένα εξαιρετικό προϊόν για να δοκιμάσουμε την τεχνητή νοημοσύνη. Είναι ένα πολύπλοκο παιχνίδι, με μεγάλο ανταγωνισμό σε όλο τον κόσμο και γι' αυτό χρειάστηκε να αναπτύξουμε νέες τεχνικές. Πρέπει να ξεπερνάς τα όρια σου αν θες να προχωρήσεις πραγματικά.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, το bot μας εξέλιξε τις ικανότητες του αντιμετωπίζοντας τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο. Αρκετοί από αυτούς, μάλιστα, προσφέρθηκαν να συνεχίσουν τους αγώνες ενάντια στο bot ως μέρος της προπόνησης τους"

Να σημειωθεί ότι οι αγώνες αφορούσαν καθαρά μάχες ένας εναντίον ενός (1v1), ωστόσο, στο μέλλον το bot θα δοκιμάσει τις δυνατότητές του εναντίον 5 επαγγελματιών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει τον άνθρωπο σε κάποιο παιχνίδι. Στο παρελθόν καταγράφηκε και η ήττα του κορυφαίου παίκτη "Go" από το AlphaGo της Google, παρόλα αυτά, η Dota είναι μακράν πιο πολύπλοκη.

[via]

Loading