Oppo: Παρουσίασε κάμερα με 10x οπτικό zoom για smartphones και μεγαλύτερο in-display αισθητήρα

Όπως το είχε προαναγγείλει, η Oppo πραγματοποίησε εκδήλωση στην Κίνα όπου παρουσίασε την πρώτη κάμερα για smartphones με 10x υβριδικό οπτικό zoom, αλλά και έναν νέο in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων με μεγαλύτερο μέγεθος για να καλύπτει μεγαλύτερο ποσοστό της οθόνης.

Το 10x υβριδικό οπτικό zoom επιτυγχάνεται σε διάταξη τριπλής κάμερας, με τον ένα αισθητήρα να προσφέρει 5x οπτικό zoom και αυτό να διπλασιάζεται από τον ευρυγώνιο φακό του αντιδιαμετρικού αισθητήρα. Στο ενδιάμεσο υπάρχει και ακόμη ένας αισθητήρας που δεν επηρεάζει το εύρος του zoom. Σύμφωνα με την Oppo, το camera module είναι ισοδύναμο με φακό 35mm εστιακού εύρους 15.9-159mm και το πιο κοντινό σε αυτό είναι η τριπλή κάμερα του Huawei Mate 20 Pro με εύρος 16 - 80mm.

Επιπλέον, το νέο module της Oppo διαθέτει διπλό οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας για τον κύριο αισθητήρα και τον τηλεφακό της. Η κατασκευή του έγινε με τη βοήθεια περισσότερων από 100 πατεντών του τμήματος R&D της εταιρείας και δοκιμάστηκε 28.000 φορές σε πτώσεις. Θα είναι διαθέσιμος για τους κατασκευαστές μέσα στο 2019.

Σε ό,τι αφορά τον νέο in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι 15 φορές μεγαλύτερος από αυτόν που χρησιμοποίησε στο Oppo R17 και μπορεί να αναγνωρίζει δύο διαφορετικά δάκτυλα ταυτόχρονα. Η νέα "βιομετρική εμπειρία" θα είναι διαθέσιμη για τους κατασκευαστές στα τέλη της χρονιάς.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε κάποια συσκευή, ούτε καν σε πρωτότυπη μορφή, αλλά υποσχέθηκε ότι θα δούμε περισσότερα τον επόμενο μήνα στο MWC 2019.

[via]

Loading