OPPO Find X5 Pro: Επίσημα με κεραμική κατασκευή, κάμερα Hasselblad και τρομερά specs

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η OPPO προχώρησε πριν από λίγο στα αποκαλυπτήρια της σειράς OPPO Find X5, η οποία περιλαμβάνει τρία μοντέλα (βασική, Lite και Pro έκδοση) με το Pro να συγκεντρώνει δικαίως τα περισσότερα βλέμματα.

Η κινέζικη εταιρεία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες της κάμερας, εγκαινιάζοντας τη δική της συνεργασία με τη Hasselblad σε επίπεδο ρύθμισης των χρωμάτων και φίλτρων. Συγκεκριμένα, το OPPO Find X5 Pro διαθέτει δύο αισθητήρες 50MP Sony IMX766 με wide και ultrawide φακό (110º), τρίτο αισθητήρα 13MP με τηλεφακό για 2x οπτικό και 5x υβριδικό zoom, ενώ στην πρόσοψη υπάρχει αισθητήρας 32MP Sony IMX709 με pixels RGBW που επιτρέπουν την πρόσληψη 60% περισσότερου φωτός και δυνατότητα για επέκταση της γωνίας λήψης αυτόματα από 80° σε 90° όταν εντοπίσει πολλά πρόσωπα για ομαδική selfie.

oppo-find-x5-pro-official-3.jpg

Η επεξεργασία της εικόνας γίνεται με τη βοήθεια του ξεχωριστού επεξεργαστή MariSilicon X (6nm), χάριν στον οποίο μειώνεται ο θόρυβος στις λήψεις μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης και ενεργοποιείται η δυνατότητα λήψης 4K Ultra Night video (τόσο στη wide, όσο και στην ultrawide κάμερα) που υπόσχεται σημαντικά καλύτερη απόδοση των χρωμάτων και της λεπτομέρειας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η Hasselblad βάζει το λιθαράκι της με νέο αισθητήρα 13 καναλιών για την ρύθμιση των χρωμάτων (αντί 5 καναλιών στη σειρά Find X3), ενώ το οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 διευθύνσεων του wide φακού είναι μοναδικό (για την ώρα) στο είδος του, καθώς επιτρέπει διορθώσεις σε επίπεδο 3° για τη λήψη φωτογραφιών και videos. Τέλος, η OPPO αναφέρει ότι χρησιμοποιεί νέο τύπο γυαλιού στους φακούς για ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια στην απόδοση των χρωμάτων.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το OPPO Find X5 Pro έρχεται με οθόνη 6.7’’ LTPO AMOLED QHD+ (3216 x 1440, 10-bit, 100% DCI-P3) με προσαρμόσιμο ρυθμό ανανέωσης εικόνας από 1Hz έως 120Hz, αλλά και απόκριση στην αφή στα επίπεδα των 1000Hz! Ενδιαφέρον, επίσης, το γεγονός ότι η μέγιστη φωτεινότητα αγγίζει τα 1300nits και προσφέρει 8192 επίπεδα για την καλύτερη δυνατή ευκρίνεια ανάλογα με το φως στον περιβάλλοντα χώρο. Στο hardware βρίσκουμε επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen1, 12GB μνήμη RAM, 256GB αποθηκευτικό χώρο, WiFi 6E, Bluetooth 5.2, GPS, NFC, 5G, λειτουργικό σύστημα Android 12 με ColorOS 12.1 και λειτουργία Multi-Screen Connect για απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ του smartphone και Windows PC, υποδοχή USB Type-C, ηχεία stereo με υποστήριξη Dolby Atmos και μπαταρία 5000mAh με φορτιστή SuperVOOC για 80W ενσύρματη φόρτιση (0-50% σε 12 λεπτά), ενώ υποστηρίζει ασύρματη φόρτιστη σε ισχύ έως 50W (0-100% σε 47 λεπτά).

oppo-find-x5-pro-official-6.jpg

Ειδικά για τη μπαταρία να αναφέρουμε την τεχνολογία Battery Health Engine που επεκτείνει την μακροζωΐα της στους 1600 κύκλους φόρτισης πρωτού υποβαθμιστεί στο 80% της χωρητικότητας (το συνηθισμένο είναι οι 800 κύκλοι φόρτισης).

Η κατασκευή του OPPO Find X5 Pro είναι πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP68 για προστασία από νερό και σκόνη, η οθόνη είναι επικαλυμμένη με Gorilla Glass Victus και το πίσω μέρος είναι κεραμικό, με το συνολικό βάρος να φτάνει τα 218gr. Στο εσωτερικό του υπάρχει 3D υμένιο γραφείου που καλύπτει το πηνίο φόρτισης και τη μητρική για να προστατεύει το hardware από την υπερθέρμανση, με την OPPO να σημειώνει πως κατά τη διάρκεια της ασύρματης φόρτισης στα 50W η θερμοκρασία είναι κατά 3° C μικρότερη σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Το OPPO Find X5 Pro θα κυκλοφορήσει στις 14 Μαρτίου 2022 σε αποχρώσεις Ceramic White και Glaze Black στα €1299.

Loading