Optimus: Το νέο ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla με πλάνο να κοστίζει λιγότερο από $20.000

Όπως το είχε προαναγγείλει, ο Elon Musk προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του εξελιγμένου ανθρωποειδούς ρομπότ Tesla Bot στο πλαίσιο της εκδήλωσης Tesla AI Day 2022, το οποίο ονομάζεται Optimus και ενσωματώνει αρκετές από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί η εταιρεία στο σύστημα Autopilot των αυτοκινήτων της (π.χ. λογισμικό AI, αισθητήρες).

tesla-optimus-1.jpg

Το περυσινό Tesla Bot είχε την ικανότητα να περπατά αυτόνομα, να χαιρετά το κοινό και να…μισοχορεύει, ενώ στα videos της Tesla το είχαμε δει να σηκώνει και να μεταφέρει κιβώτια, καθώς και να αναγνωρίζει αντικείμενα. Χάριν στο σύστημα πλοήγησης που «βλέπει» τον κόσμο όπως ένα αυτόνομο όχημα, το είδαμε να περιφέρεται με άνεση σε έναν εργασιακό χώρο αποφεύγοντας τα επίπλα και τους ανθρώπους.

tesla-optimus-2.jpg

Η νέα έκδοση του έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά μέσα σε μόλις 1 χρόνο, μιας και το Optimus είναι πολύ πιο ευέλικτο και έχει πλήρη έλεγχο του κάθε δακτύλου του ξεχωριστά, ωστόσο, στην παρουσίαση δεν το είδαμε να περπατά. Ο Elon Musk τόνισε πως το συγκεκριμένο πρωτότυπο μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα απ’ όσα έδειξε στην σκηνή, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που τέθηκε σε λειτουργία χωρίς να υπάρχει σύζευξη του με κάποιο άλλο σύστημα.

tesla-optimus-3.jpg

 

Επιπλέον, η ανάπτυξη του προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και στόχος της Tesla είναι να μπει από την επόμενη χρονιά σε μαζική παραγωγή με κόστος που θα είναι μικρότερο από τα $20.000! Αυτή είναι και η βασική διαφορά του από άλλα ανθρωποειδή ρομπότ, καθώς επιθυμούν να προσφέρουν στην αγορά μια πραγματική λύση.

tesla-optimus-4.jpg

Ως συνήθως, οι εξαγγελίες του Elon Musk είναι ιδιαίτερα πομπώδεις και φιλόδοξες. Είναι εμφανές ότι έχει γίνει σοβαρή δουλειά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την ομάδα της Tesla, αλλά είναι μάλλον ουτοπικό να κάνουν λόγο για μαζική παραγωγή εκατομμυρίων ανθρωποειδών ρομπότ τόσο σύντομα.

tesla-optimus-5.jpg

Loading