Αυτές οι έξυπνες ετικέτες θα σε ειδοποιούν όταν χαλάσουν τα τρόφιμα στο ψυγείο σου [Video]

Ένα πολύ συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετές οικογένειες, και όχι μόνο, είναι η λήξη των τροφίμων, ενώ αυτά βρίσκονται στο ψυγείο. Προς λύσιν αυτού του προβλήματος, η Ovie Smarterware θέλει να φέρει την επανάσταση με μια νέα τεχνολογία, κατασκευάζοντας δοχεία αποθήκευσης φαγητού που θα ειδοποιούν τους χρήστες όταν τα τρόφιμα είναι έτοιμα να λήξουν.

Τα δοχεία θα είναι εξοπλισμένα με ειδικές ετικέτες, οι οποίες θα ταξινομούν τα προϊόντα με βάση τη φύση του αντικειμένου, αλλά και την ημερομηνία αγοράς και λήξης. Οι ετικέτες θα παρακολουθούν το πότε αγοράσατε τα προϊόντα σας, ενημερώνοντας σας για το πότε είναι έτοιμα να λήξουν. Η ετικέτα θα είναι πράσινη όταν τα προϊόντα είναι ακόμη φρέσκα, ενώ θα γίνεται κίτρινη όταν πρέπει να καταναλωθούν άμεσα. Σε περίπτωση που το χρώμα της γίνει κόκκινο, ίσως είναι ώρα να τα ξεφορτωθείτε. Πάντως, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, θα έρχεται ειδοποίηση στο κινητό σας για να σας ενημερώνει η ετικέτα για την κατάσταση των προϊόντων. Θα μπορείτε να αποθηκεύσετε σχεδόν τα πάντα, από λαχανικά μέχρι και κρεατικά. Οι ετικέτες θα λειτουργούν με μπαταρίες, οι οποίες θα έχουν διάρκεια από 12 μέχρι και 18 μήνες.

Η τιμή τους θα είναι αρκετά τσιμπημένη, καθώς το κάθε ξεχωριστό δοχείο (κυρίως η ετικέτα που είναι ενσωματωμένη στο δοχείο) θα κοστίζει $75. Περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η τεχνολογία αυτή.

This slideshow requires JavaScript.

Loading