P92: Έντονες φήμες για νέο κοινωνικό δίκτυο τύπου Twitter από τη Meta

Το Twitter υπό την ηγεσία του Elon Musk παραπαίει και οι ανταγωνιστές του βλέπουν μπροστά τους μια χρυσή ευκαιρία να το βγάλουν από τη μέση και να δημιουργήσουν δικές τους αντίστοιχες υπηρεσίες. Η Meta είναι από τις πρώτες που έχει βάλει μπροστά ένα τέτοιο project, το οποίο ονομάζεται εσωτερικά ως P92 και πέρα από ανταγωνιστής του Twitter φιλοδοξεί να ενισχύσει γενικότερα το Instagram απέναντι στο TikTok.

Το P92 χαρακτηρίζεται ως το text-based Instagram, αλλά σε αντίθεση με το τελευταίο και το Facebook, θα είναι πλήρως αποκεντρωμένο. Όπως αναφέρει η Lia Haberman, η εφαρμογή θα περιλαμβάνει λειτουργίες διαχείρισης για τους δημιουργούς περιεχομένου, θα μεταφέρει σε κάθε προφίλ τις ρυθμίσεις που έχουν στο Instagram (π.χ. μπλοκαρισμένοι λογαριασμοί άλλων χρηστών), θα είναι συμβατό με άλλες εφαρμογές (π.χ. Mastodon) και οι χρήστες άλλων εφαρμογών θα έχουν τη δυνατότητα να αναζητούν, να ακολουθούν και να αλληλεπιδρούν με το προφίλ και το περιεχόμενου του δημιουργού εάν είναι δημόσια διαθέσιμα ή αν έχουν εγκριθεί ως followers.

Σε πιο τεχνικά ζητήματα, το P92 θα επιτρέπει την δημοσίευση κειμένων έως 500 χαρακτήρων με δυνατότητα επισύναψης links, φωτογραφιών και videos διάρκειας έως 5 λεπτών, ενώ θα υπάρχουν επιλογές αλληλεπίδρασης όπως likes και replies.

Η Meta δεν έχει σχολιάσει επίσημα τις νέες πληροφορίες, όμως, οι φήμες λένε ότι η πρώτη beta του P92 θα είναι διαθέσιμη στα τέλη Ιουνίου και οι εγγραφές θα γίνονται με τον λογαριασμό Instagram του χρήστη. Οι χρήστες θα βλέπουν αρχικά ένα feed με δημοσιεύσεις από αυτούς που ακολουθούν, αλλά και ένα feed με προτεινόμενα.

Εξάλλου, τον περασμένο Μάρτιο, εκπρόσωπος της Meta είχε αποκαλύψει στην ιστοσελίδα Platformer πως πειραματίζονται με ένα αυτόνομο αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο για τον διαμοιρασμό κειμένων.

Loading