Parasite: Η βραβευμένη ταινία γίνεται τηλεοπτική σειρά στο HBO

Η βραβευμένη ταινία «Parasite» με τέσσερα Όσκαρ, πρωτότυπου σεναρίου, καλύτερου σκηνοθέτη (Bong Joon-ho), ξενόγλωσσης ταινίας αλλά και καλύτερης εικόνας παίρνει τη μορφή της σειράς στο HBO. Η αρχική ταινία είναι ένα θρίλερ βασισμένο σε μία εντυπωσιακά πρωτότυπη κοινωνική ιστορία και οι πρώτες πληροφορίες για την σειρά δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο σεναριογράφος της ταινίας, Adam Mckay ανέφερε σε συνέντευξη του ότι πρόκειται για μία πρωτότυπη σειρά, η οποία θα εκτυλίσσεται στο παράλληλο «σύμπαν» της ταινίας, με μία καινούργια ιστορία να παρουσιάζεται στις οθόνες μας.

Ο MacKay δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την δημιουργία της σειράς, αναφέροντας ότι με την «ευκαιρία» που τους δόθηκε λόγω κορονοϊού, κλείστηκαν σε ένα δωμάτιο με τους υπόλοιπους σεναριογράφους και ανέπτυξαν την νέα ιστορία που θα βασιστεί η σειρά «Parasite», πάντα με επιβλέπων τον βραβευμένο σκηνοθέτη και σεναριογράφο, Bong Joon Ho. Μάλιστα, ο MacKay δήλωσε ότι είναι τιμή του που συνεργάζεται μαζί του.

Στην ταινία «Parasite», αντικρίσαμε μία άριστα δομημένη μαρτυρία για τις κοινωνικές και οικονομικές αντιθέσεις ολοκληρωμένη σε μία ταινία μυστηρίου και δράσης. Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε και ως μία αλληγορία της ίδιας της πραγματικότητας. Μία οικογένεια να βιώνει τις αντίξοες συνθήκες της χαμηλής κοινωνικής τάξης, αποφασίζοντας να κάνει ό,τι χρειαστεί και με κάθε κόστος εις βάρος μίας «βολεμένης» οικογένειας - υψηλής τάξεως.

Δεν υπήρχε καλύτερος εναλλακτικός τρόπος παρουσίασης των ταξικών διαφορών που καταγράφονται σε αυτόν τον άδικο κόσμο που ζούμε, ενώ ταυτόχρονα μέχρι το τέλος της ταινίας δεν βρέθηκε ούτε ένα «κενό» στην ιστορία, που δεν είχε καλυφθεί άψογα από τους δημιουργούς. Με άλλα λόγια, το Parasite, ως ένα άλλο αριστούργημα, είχε αρχή, μέση και τέλος, αφήνοντας τους θεατές «άφωνους».

Ως απόρροια αυτού, δικαίως μπορούμε να εκφράσουμε τους ενδοιασμούς μας ως προς το περιεχόμενο της νέας σειράς που αναμένεται να κυκλοφορήσει, καθώς ουκ ολίγες φορές έχουμε δει μία επιτυχία να καταλαγιάζει τον ενθουσιασμό των θεατών με τη δημιουργία μίας νέας «συνέχειας», η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «αχρείαστη». Ιδίως, όταν γίνεται λόγος για αυτού τους είδους το κινηματογραφικό αριστούργημα.

Ωστόσο, δεν προτρέχουμε και βρισκόμαστε σε αναμονή προκειμένου να δούμε αν η νέα ιστορία θα προσπεράσει την επιτυχία της αρχικής ταινίας. Δεν είναι διόλου απίθανο οι δημιουργοί να έχουν κρυμμένα αποθέματα των ταλέντων τους και να μας καταπλήξουν ακόμα μία φορά.

Η κυκλοφορία της σειράς δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής και ανυπομονούμε για την ημερομηνία της πρεμιέρας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading