Παραβιάστηκε το Plex, αλλάξτε password άμεσα

Όσοι χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα Plex ως τον κεντρικό κόμβο για την παρακολούθηση περιεχομένου (photo, video, audio) καλό θα είναι να προχωρήσετε άμεσα σε αλλαγή του password σας, διότι η εταιρεία επιβεβαίωσε πως υπήρξε παραβίαση της βάσης δεδομένων με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτεθειμένα αρκετά emails, usernames και κρυπτογραφημένα passwords χρηστών.

Στο email που απέστειλε η εταιρεία αναφέρεται πως μόλις χτες παρατηρήθηκε ύποπτη δραστηριότητα σε μία από τέσσερις βάσεις δεδομένων. Άμεσα ξεκίνησε η έρευνα και διαπιστώθηκε πως κάποιος τρίτος είχε αποκτήσει περιορισμένη πρόσβαση σε κάποια δεδομένα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα προαναφερθέντα. Η εταιρεία δεν επιβεβαιώνει αν έχουν παραβιαστεί ιδιωτικές βιβλιοθήκες χρηστών που θα μπορούσαν να περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Το ευχάριστο είναι πως σίγουρα δεν έχουν φτάσει στα χέρια των επιτήδειων πληροφορίες που αφορούν πιστωτικές κάρτες και πληρωμές, καθώς δεν αποθηκεύονται ποτέ στους servers της Plex. Επίσης, έχει εντοπιστεί και επιδιορθωθεί ήδη το κενό ασφαλείας που επέτρεψε την παραβίαση της βάσης.

[via]

Loading