Οι Γάλλοι ετοιμάζουν υπηρεσία ιπτάμενων ταξί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι

ARMIN WEIGEL/AFP/Getty Images

Στο παρελθόν έχουμε δει ορισμένα concepts για ιπτάμενα ταξί, όπως αυτό της Lillium Aviation, αλλά είναι αλήθεια ότι δεν περιμένουμε να τα δούμε σύντομα στις πόλεις. Αυτή η εκτίμηση ίσως αποδειχθεί λανθασμένη, καθώς οι Γάλλοι έχουν προχωρήσει ήδη τις διαδικασίες για να έχουν έτοιμη υπηρεσία εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών που θα επισκεφθούν το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Συγκεκριμένα, οι Airbus, Aeroports de Paris και Paris Transport Authority οργανώνουν από κοινού και ο καθένας στον τομέα του το project για να λανσάρουν υπηρεσία αυτόνομων ιπτάμενων ταξί που θα μεταφέρουν τους ταξιδιώτες από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι. Όσοι έχετε πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι πιθανότατα θα θυμάστε ότι συνήθως χρειάζεται σχεδόν 1 ώρα για να φτάσεις στην πόλη χρησιμοποιώντας λεωφορείο ή τραίνο.

Αυτή την περίοδο μαθαίνουμε ότι το Aeroports de Paris βρίσκεται σε αναζήτηση του κατάλληλου χώρου για να στηθεί ο κεντρικός σταθμός των ιπτάμενων ταξί και υπολογίζουν πως μέσα σε 18 μήνες θα καταφέρουν να τον έχουν έτοιμο. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον τύπο του ιπτάμενου ταξί που θα χρησιμοποιηθεί, ούτε σε ποια μέρη του Παρισιού θα προσγειώνονται, ενώ για τη συχνότητα των δρομολογιών ισχυρίζονται πως θα πραγματοποιούνται απογειώσεις κάθε 6 λεπτά.

Αν όλα πάνε καλά, η υπηρεσία των ιπτάμενων ταξί θα ξεκινήσει τη λειτουργία της μερικούς μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Ποιος ξέρει, αν το εγχείρημα αποδειχθεί επιτυχημένο, ίσως ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και άλλες μεγαλουπόλεις σε όλο τον κόσμο.

[via]

Loading