Περιλήψεις εφαρμογών στο Google Play Store με τη βοήθεια της AI

Τον περασμένο μήνα, ο @AssembleDebug αποκάλυψε ότι η Google εργάζεται για την εμφάνιση περιλήψεων που δημιουργούνται από την Τεχνητή Νοημοσύνη με βάση τις περιγραφές των εφαρμογών στο Google Play Store, ώστε να μας δίνει μια γρήγορη επισκόπηση μιας εφαρμογής. Πλέον, η εταιρεία έχει αρχίσει να κυκλοφορεί αυτό το χαρακτηριστικό στους χρήστες. Όπως επισημάνθηκε από το Android Police, το changelog για την ενημέρωση του Google System March 2024 αναφέρει ότι το Google Play Store θα σας εμφανίζει πλέον περιλήψεις των εφαρμογών και των παιχνιδιών.



Το νέο χαρακτηριστικό εμφανίζεται ως ένα ορθογώνιο πλαίσιο κάτω από το κουμπί Install (Εγκατάσταση) με την ένδειξη App highlights. Η περιγραφή της λειτουργίας έχει ως εξής: "Λάβετε πληροφορίες σχετικά με αυτή την εφαρμογή συνοπτικά από την AI της Google". Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί 'Show' στο πλαίσιο, συνοψίζεται η περιγραφή της εφαρμογής (το περιεχόμενο στην ενότητα 'About this app'), δίνοντάς σας μια γρήγορη επισκόπηση της εφαρμογής και γλιτώνοντάς σας από το να διαβάσετε τις διαφημιστικές φλυαρίες, κάτι που θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο όταν προσπαθείτε να μάθετε κάτι για μια εφαρμογή.

Τα App highlights δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό AI που επεξεργάζεται η Google για το Play Store. Διαπιστώθηκε επίσης ότι η εταιρεία εργάζεται σε μια ενότητα Συχνών Ερωτήσεων που δημιουργείται από Τεχνητή Νοημοσύνη. Σε αντίθεση με τα App highlights, αυτή η ενότητα AI-generated FAQ βρισκόταν στο κάτω μέρος της σελίδας περιγραφής. Ωστόσο, αυτό το χαρακτηριστικό δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη δημοσίως.

[via]

Loading