Plague Inc.: Δωρεά για τον κορωνοϊό και νέο game mode όπου σώζεις τον κόσμο

Η Ndemic Creations είδε το Plague Inc. να κερδίζει τρελή δημοσιότητα λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι πέρασαν 8 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε, με αποκορύφωμα τον “εκδιωγμό” του από τα καταστήματα εφαρμογών στην Κίνα τον περασμένο μήνα.

Το Plague Inc. είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο και καλεί τους gamers να δημιουργήσουν, να εξελίξουν και να εξαπλώσουν έναν θανατηφόρο ιό που θα εξαφανίσει την Ανθρωπότητα, προτού προλάβουν οι κορυφαίοι επιστήμονες να φτιάξουν αντίδοτο. Έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές, σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία και αναγνωρίστηκε ακόμη και από οργανισμούς Υγείας για την εγκυρότητα και αυθεντικότητα του.

Οι δημιουργοί επανέρχονται σήμερα στο προσκήνιο, ανακοινώνοντας ότι είναι ευγνώμονες για την αναγνώριση που τους δείχνει το κοινό τις τελευταίες εβδομάδες και γι’ αυτό δωρίζουν $250.000 στους οργανισμούς CEPI (Coalition of Epidemic Preparedness Innovations) και COVID-19 Solidarity Response Fund (του ΠΟΥ) για την καταπολέμηση του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτουν ότι ετοιμάζουν ένα νέο game mode για το Plague Inc. με τη βοήθεια ειδικών του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, όπου αντιστρέφεται η κεντρική φιλοσοφία του παιχνιδιού. Ο στόχος δεν θα είναι η δημιουργία και η εξάπλωση του ιού, αλλά η καταστολή και η ενίσχυση των συστημάτων Υγείας για να αποτρέψεις την πανδημία. Εκτός από τη real-time εξέλιξη, στο gameplay του νεόυ mode θα συμπεριληφθούν μέτρα όπως η ταξινόμηση και η καραντίνα των ασθενών, το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών και η εφαρμογή κοινωνικών αποστάσεων. Σε γενικές γραμμές, ό,τι βιώνουμε αυτές τις μέρες.

Το νέο mode του Plague Inc. αναμένεται σύντομα στις εκδόσεις του παιχνιδιού για Android, iOS, Xbox One, PS4, Nintendo Switch και Windows PC (μέσω Steam) και θα είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Plague Inc. - [Google Play Link]

Plague Inc. - [App Store Link]


[Ndemic]

Loading