Playdate Pulp: Φτιάξε το δικό σου παιχνίδι μέσα από τον web browser

Μετά την κυκλοφορία της φορητής κονσόλας Playdate από την Panic, η εταιρεία ανακοίνωσε τη δημόσια beta έκδοση του εργαλείου Playdate Pulp, το οποίο σου επιτρέπει να αναπτύξεις το δικό σου παιχνίδι σε ένα πρόγραμμα περιήγησης.

Στο Playdate Pulp, θα μπορείτε να κάνετε πράγματα όπως να δημιουργήσετε γραφικά pixel, επίπεδα, να γράψετε μουσική αλλά και να αναπτύξετε custom γραμματοσειρές. Θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε απευθείας το παιχνίδι σας στον browser και όταν είστε έτοιμοι, εξαγάγετε το παιχνίδι σας ως αρχείο .pdx και εν συνεχεία μεταφέρετε το στο Playdate.

Δεν θα χρειαστεί να γράψετε κάποιον κώδικα για τη δημιουργία του παιχνιδιού, αλλά εάν θέλετε να πειραματιστείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PulpScript scripting language.

Εν αναμονή της κυκλοφορίας της κονσόλας Playdate, μπορείτε να αναπτύξετε πολλά games που θα φέρουν την υπογραφή σας μέσω του Playdate Pulp και να έχετε ήδη έτοιμη μια συλλογή.

Υπενθυμίζεται ότι η Panic αναμένεται να παραδώσει τις πρώτες αποστολές του Playdate το 2022, και μπορείτε να προπαραγγείλετε τη συσκευή από την επίσημη σελίδα του καταστήματος. Έχετε όμως στο νου σας ότι η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι οι προπαραγγελίες δεν θα αποσταλούν μέχρι τα τέλη του 2022. 

Ρίξτε μια ματιά εδώ -> Playdate Pulp

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.


Loading