PlayStation 5: Για απίστευτα γραφικά μιλούν ορισμένοι developers

Συνεχίζονται οι…ωραίες αποκαλύψεις για τις δυνατότητες του PlayStation 5 και αυτή τη φορά έρχονται από gaming studio που δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για την επερχόμενη παιχνιδοκονσόλα. Πρόκειται για την LKA, δημιουργό του Martha is Dead, και η κουβέντα γίνεται για το upscaling σε ανάλυση 8K.

Όπως δήλωσε ο Luca Dalco, επικεφαλής της LKA, στο PlayStation Magazine,

Είναι μία από τις πιο σημαντικές καινοτομίες στον τομέα των γραφικών και την περιμένουμε πως και πως. Έχουμε εργαστεί πολύ με σκοπό να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες του PS4 στην ανάλυση και την ποιότητα των γραφικών, παρόλα αυτά, το PS5 θα μας δώσει τη δυνατότητα να εργαστούμε με το εργαλείο Texel density σε όγκο 4096 pixels ανά μέτρο, επομένως, η εικόνα θα είναι λεπτομερέστατη ακόμη και στις υψηλότερες αναλύσεις.

Σχετικά με τα άλλα βασικά χαρακτηριστικά του PlayStation 5, ο Dalco δηλώνει τρομερά ενθουσιασμένος ειδικά για την ισχύ της κάρτας γραφικών και την υποστήριξη της τεχνολογίας Ray Tracing.

Το studio μας έχει προχωρήσει πολύ την τελευταία τετραετία και στοχεύουμε σε φωτορεαλιστικά γραφικά για το Martha is Dead. Είμαστε ενθουσιασμένοι με το επόμενης γενιάς hardware που θα υποστηρίξει την υλοποίηση του οράματος μας.

Δεν είναι μόνο η LKA που μιλά τελευταία για τις δυνατότητες του PlayStation 5. Πριν από λίγες ημέρες, ο Bruce Stanley, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του The Last of Us της Naughty Dog, μίλησε για τα περιβαλλοντικά εφέ που θα βελτιώσει η αυξημένη υπολογιστική ισχύ της κονσόλας, όπως τον καπνό, το νερό και τον αέρα, αλλά και τον ρεαλισμό στην κίνηση των μαλλιών.

Οι developers έχουν αρχίσει να κελαηδούν, αλλά μέχρι σήμερα η Sony δεν λέει να αποκαλύψει το PlayStation 5. Φήμες λένε ότι κρατά στάση αναμονής (όπως και η Microsoft για το Xbox Series X) λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο, για την ώρα λέγεται ότι δεν θα επηρεαστεί η μαζική παραγωγή.

Τι περιμένουμε να δούμε στο PlayStation 5

  • Νέο custom octa-core επεξεργαστή AMD Zen 2 8C/16T βασισμένο στην τρίτη γενιά AMD Ryzen (7nm Zen 2)
  • Νέο custom επεξεργαστή γραφικών βασισμένο στην AMD Radeon RDNA Navi (σχεδόν ισάξιο σε ισχύ με την Nvidia GeForce RTX 2080, όπως αναφέρουν ορισμένοι developers)
  • Υποστήριξη γραφικών ανάλυσης 8K και 4K στα 120Hz
  • Υποστήριξη τεχνολογίας Ray-Tracing
  • Υποστήριξη 3D surround sound
  • Υποστήριξη λειτουργίας Remote Play για streaming από το PlayStation Now σε άλλες οθόνες (smartphones, tablets, laptops, desktops)
  • Αποθηκευτικό χώρο SSD (αντί HDD) για σημαντικά ταχύτερους χρόνους φόρτωσης
  • Συμβατότητα με τα παιχνίδια των PS1, PS2, PSP, PS3 και PS4 (backwards compatibility)
  • Συμβατότητα με τα περιφερειακά του PS4 (π.χ. DualShock 4)
  • Νέο τηλεχειριστήριο DualShock 5 με τεχνολογία απτικής ανάδρασης
  • Οπτικό drive με υποστήριξη δίσκων Blu-ray χωρητικότητας 100GB
  • Τιμή €449-499

Πότε θα κυκλοφορήσει το PlayStation 5

Αν δεν προκύψουν προβλήματα στην παραγωγή λόγω του κορωνοϊού, το PlayStation 5 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά κατά το Νοέμβριο - Δεκέμβριο του 2020.

[via]

Loading