PlayStation 5: Ξεπέρασε ήδη τα 4.5 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως

Εκατομμύρια gamers σε όλο τον κόσμο περιμένουν με ανυπομονησία να ξαναγεμίσουν τα ράφια (φυσικά και ψηφιακά) των καταστημάτων για να προμηθευτούν το PlayStation 5, παρόλα αυτά, η Sony έχει καταφέρει ήδη να πουλήσει περισσότερα από 4.5 εκατ. τεμάχια της νέας παιχνιδοκονσόλας της.

Η επίδοση ισοφαρίζει αυτήν του PS4 στο ίδιο χρονικό διάστημα που ακολούθησε την κυκλοφορία του το 2013, αλλά θεωρείται βέβαιο πως θα ήταν καλύτερη αν υπήρχαν διαθέσιμα αποθέματα από τη Sony. Η εταιρεία, πάντως, κατέγραψε το καλύτερο οικονομικό τρίμηνο στην ιστορία της για το τμήμα gaming με τζίρο $8.4 δισ., δηλαδή 40% πάνω από το αντίστοιχο του 2019. Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι πούλησε ακόμη 1.4 εκατ. τεμάχια του PS4, είδε 9% αύξηση στον αριθμό των συνδρομητών της υπηρεσίας PS Plus και οι πωλήσεις των video games ξεπέρασαν σε τζίρο τα $4.6 δισ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony εξακολουθεί να χάνει χρήματα με κάθε PlayStation 5 που πουλά, διότι το κόστος κατασκευής είναι υψηλότερο από τα €499 που ζητά από τους καταναλωτές. Φυσικά, το κόστος κατασκευής θα μειωθεί τους επόμενους μήνες λόγω της αντίστοιχης μείωσης που θα επέλθει στο hardware που χρησιμοποιεί, άρα θα αρχίσει να βγάζει κέρδος και από τις πωλήσεις κονσολών πλην των video games.

Στα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας, οι τομείς των smartphones και των καμερών είχαν μειωμένες πωλήσεις σε σύγκριση με το 2019, αλλά ο τομέας των τηλεοράσεων παρουσιάζει αύξηση. Συνολικά ήταν ένα πολύ καλό τρίμηνο για τη Sony, με το gaming να αποτελεί το βαρύ χαρτί της.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading