PointGrab: Νέο λογισμικό μετατρέπει οποιαδήποτε κάμερα σε αισθητήρα αναγνώρισης χειρονομιών [Video]

pointgrab-demo-1-100040566-large

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει αρκετές διαφορετικές προτάσεις για τεχνολογίες αναγνώρισης χειρονομιών, με δημοφιλέστερη αυτή του αισθητήρα Kinect της Microsoft και εσχάτως του Leap Motion, αλλά η PointGrab θέλει να πάει ένα βήμα παραπέρα με το λογισμικό της που μετατρέπει οποιαδήποτε συμβατική κάμερα (από smartphones/tablets/laptops) σε αισθητήρα αναγνώρισης χειρονομιών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, χάριν στο λογισμικό της μια κάμερα μπορεί να αναγνωρίσει τις κινήσεις του χρήστη από απόσταση μέχρι 5 μέτρων και υποστηρίζει πληθώρα λειτουργιών ανάλογα με τις χειρονομίες. Για παράδειγμα, με κλείσιμο της γροθιάς μπορεί να πιάσει ένα αντικείμενο για drag and drop, ενώ με γρήγορο άνοιγμα-κλείσιμο των δακτύλων γίνεται διπλό click κλπ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η υποστήριξη γραφής σε εικονικό πληκτρολόγιο, αρκεί ο χρήστης να πληκτρολογεί περίπου εκεί όπου θα βρίσκοταν κανονικά τα γράμματα ενός κανονικού πληκτρολογίου.

Ενδιαφέρον για την τεχνολογία της PointGrab έχουν δείξει αρκετές εταιρείες και ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασία με τη Samsung για ενσωμάτωση της σε κάποια μελλοντική συσκευή. Πάντως, το παρακάτω concept video μάλλον απέχει αρκετά από την πραγματικότητα...

Loading