Pornhub: Ομαδική αγωγή για φιλοξενία videos μη-συναινετικού σεξ

Δεκάδες γυναίκες κατέθεσαν κοινή αγωγή κατά της MindGeek, ιδιοκτήτριας εταιρείας του Pornhub, μηνύοντας την ότι διοικεί μία «κλασική εγκληματική επιχείρηση» που εν γνώσει της επωφελείται από βίντεο που απεικονίζουν βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, εκδικητικό πορνό και άλλες μη συναινετικές σεξουαλικές πράξεις.

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση των συνήγορων των 34 γυναικών φερόμενων ως θύματα παιδικής πορνογραφίας, βιασμού και εμπορίου λευκής σαρκός, το PornHub αυξάνει τα κέρδη του, δημοσιεύοντας βίντεο χωρίς τη συγκατάθεσή τους, λέγοντας ότι «πρόκειται για βιασμό, όχι για πορνογραφία».

Παράλληλα, η αγωγή ζητά από τη MindGeek να υιοθετήσει αυστηρότερες πολιτικές για να διασφαλίσει ότι επιτρέπονται μόνο συναινετικά βίντεο στις πλατφόρμες της. Η MindGeek κατέχει περισσότερους από 100 ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των PornHub, RedTube και YouPorn που συγκεντρώνουν συνολικά 3,5 δισεκατομμύρια προβολές κάθε μήνα.

Στον αντίλογο, η MindGeek αρνείται και διαψεύδει τους ισχυρισμούς της αγωγής. Μάλιστα σε δήλωσή του ανέφερε ότι το PornHub εξετάζει και διερευνά την υπόθεση ως μέρος της τυπικής διαδικασίας, καθώς έχει «μηδενική ανοχή στο παράνομο περιεχόμενο και διερευνά κάθε παράπονο ή ισχυρισμό».

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το PornHub έχει ήδη εφαρμόσει αυστηρά μέτρα για τον εντοπισμό και την κατάργηση αυτού του είδους περιεχομένου. Αυτό περιλαμβάνει μια γενική απαγόρευση για τη δημοσίευση βίντεο από μη επαληθευμένους χρήστες, μια πολιτική που θεσπίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο, όταν το PornHub αφαίρεσε 8.8 εκατομμύρια βίντεο από την πλατφόρμα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading