Pornhub: Τέλος στα downloads και uploads από μη πιστοποιημένους χρήστες

Μία από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου στον κόσμο, το Pornhub, δέχτηκε για ακόμα μία φορά έντονη κριτική για το γεγονός ότι δεν φιλτράρει αποτελεσματικά το περιεχόμενο που ανεβάζουν οι χρήστες στην πλατφόρμα της. Ως εκ τούτου, δεν ήταν λίγα τα φαινόμενα από deepfake videos, revenge porn ή ακόμη και παιδικού πορνό που μπορεί να αφαιρούνταν μετά από λίγες ώρες, αλλά οι χρήστες είχαν ήδη προλάβει να τα δουν και να τα κατεβάσουν.

Η εταιρεία προσπάθησε στο παρελθόν να καταπολεμήσει αυτά τα φαινόμενα οργανώνοντας συγκεκριμένες ομάδες διαχειριστών και χρησιμοποιώντας αλγορίθμους Τεχνητής Νοημοσύνης, ωστόσο, αποδείχτηκε πως ούτε αυτά τα μέτρα ήταν ικανά για να δώσουν λύση. Με αφορμή μια αναλυτική αναφορά της The New York Times, η Pornhub αποφάσισε να λάβει πραγματικά δραστικά μέτρα αλλάζοντας ριζικά τους Όρους Χρήσης και στο εξής θα έχουν το δικαίωμα για upload και download περιεχομένου από την πλατφόρμα μόνο πιστοποιημένοι χρήστες.

Είναι μια τεράστια αλλαγή για το Pornhub, το οποίο εκτοξεύθηκε σε δημοφιλία επειδή έδινε στον κάθε χρήστη τη δυνατότητα δημιουργίας δικού του καναλιού για να ανεβάζει πορνογραφικά videos, αλλά και στον κάθε επισκέπτη τη δυνατότητα να πραγματοποιεί download. Από τώρα και στο εξής, τα δικαιώματα αυτά θα δίνονται μόνο στους επίσημους συνεργάτες και τα μέλη του Model’s Program, ενώ μέσα στο 2021 θα ανοίξει μια διαδικασία πιστοποίησης για τους απλούς επισκέπτες.

Στην επίσημη ανακοίνωση του Pornhub αναφέρεται ότι ετοιμάζουν αυτές τις αλλαγές από τον περασμένο Απρίλιο, αφού έλαβαν τα πορίσματα μιας ανεξάρτητης έρευνας, παρόλα αυτά, το άρθρο της The New York Times ήταν αυτό που πυροδότησε τις εξελίξεις. Δεν ξέρουμε αν οι αλλαγές έγιναν σχεδόν άμεσα για λόγους ηθικής, αλλά αξίζει να σημειωθεί πως οι Visa και Mastercard δέχτηκαν έντονες πιέσεις για να κόψουν δεσμούς με το Pornhub μετά τη δημοσίευση του άρθρου…

Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Nicholas Kristof που ανέδειξε το θέμα στη The New York Times, οι αλλαγές στους Όρους Χρήσης του Pornhub είναι σημαντικές, αλλά θα χρειαστεί οπωσδήποτε να γίνει εκτενέστατος έλεγχος και στο περιεχόμενο που υπάρχει ήδη στην πλατφόρμα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading